Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z opcji mam

1. panewka

2. rozrząd

3. wtrysk ( na jednym mam błąd)

4. jakiś element się obija?

szukałem dźwięków uszkodzonych panewek na YT i dźwięki te są bardziej metaliczne .

Opublikowano

"nie zwlekaj" odebrałbym jako:

Chłopie odstaw auto na warsztart, koniecznie dobry - niech spawdzą co nie bangla, bo jak jeszcze chwilę będziesz czekał to możesz doczekać się np. wymiany silnika :twisted:

Opublikowano

tak zamierzam,

Orientujesz się może jak wygląda sprawa panewek?

W warsztacie powiedzieli mi ze wymiana panewek i pewnwki glownej jest oplacalna na podobnym poziomie co wymiana silnika. To moze byc prawda?

Opublikowano

nie wiem jak w Twoim silniku, ale w moim N47 dokładnie tak jest... dostępność tych silników z "drugiej ręki" jest na tyle duża, że są "stosunkowo tanie" :norty:

ale jak to mówi mój mechanik: nie wiadomo na co trafisz, czasem lepiej swój remontować

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko się da. Dół silnika i tak musisz zwalić, miska olejowa, wał korbowy, skrzynia ... Nie lepiej podjechać do mechanika od bmw ? Jak chcesz to zrobić, zwalic dół silnika i wyciągać wszystkie tłoki ? Odedzwijcie się na pw to dam ci nr tel do Torunia.
Krzysztof
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...