Skocz do zawartości

Aktywny tempomat z funkcją jazdy w korku

SebastianM

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
U mnie jest różnie, czasem właśnie jest to 30 sek. a czasem 5 sek. Jeżdżę od niedawna i jeszcze nie zauważyłem z jakiego powodu. Zastanawiam się, czy jeśli jest włączony auto Hold to czy wtedy nie jest czas skrócony do 5 sek.

• 2 tygodnie później...

Pytanie trochę w tym temacie. Nie mam w konfiguracji samochodu funkcji ochrony przed pieszymi. W systemie coś takiego mam :)

Mam światła, które powodują, że jest kamera + aktywny tempomat. Czy włączenie ochrony przed pieszymi to kwestia oprogramowania?

Problem taki, że nie mogę skonfigurować tego dla pieszych, jak jest u was? :)

9c5507f7a6c1.jpg

10bdeb6c61ac.jpg

• 4 miesiące temu...

Mam z tempomatem problem iż od czasu do czasu pokazuje błąd (wymieniane jest 7 systemów ale główny to radar) i nie mogę korzystać z jego funkcji. Po 5-10 minutach wszystko wraca do normy i znowu działa. Tak może być w kółko... niekiedy działa godzinami bez zarzutu. Pomaga też wyłączenie samochodu i zamknięcie i ponowne otwarcie i błąd znika.

Ktoś coś?

Byles z tym w serwisie? I dosc wazne pytanie czy nie wjechales w jakis kraweznik czy inny twor? Rada jest na dole i latwo go chociazby naruszyc nie mowiac k zniszczeniu przy uderzeniu w np kraweznik. moze hakies kable sie poluzowaly i wywala blad wtrakcie jak element "chodzi" w trakcje jazdy? Druga opcja to update softu - robi sie teraz moda na bledy z tej przyczyny... np u mnie w 40d wywala blad ad blue az do wgrania oprogramowania... teraz bez problemu...

• 1 miesiąc temu...
Jeszcze nie byłem w serwisie bo mi szkoda czasu... za 7000 km mam przegląd, więc wtedy podam błąd. Przód jest nienaruszony, ale problemy pojawiają się dopiero po ostatnim updatecie softu. Jest szansa że nowy wgrają i będzie dobrze, ale ta procedura trwa 4 godziny lub więcej.

• 2 tygodnie później...
Witam ! Mam w swoim F10 opcje wyposażenia S5DF-Active cruise control+stop go function , i wszystko fajnie działa itp ale zastanawia mnie jedna rzecz , zatrzymuje się jak auto przedemną stanie na światłach ale już sam nie rusza , a powinien chyba ?? czy to musi odczekać jakiś czas zanim ruszy sam ?? bo miałem sytuacje że zapaliło się zielone światło , auto przedemną ruszyło do przodu a mi na liczniku tylko te takie paski od odległości mrugały tak jakby do przodu i auto nie jechało więc sam ruszyłem żeby nie blokować skrzyżowania , i zastanawia mnie jak to jest z tym samodzielnym ruszaniem ??

Po zbyt dlugim czasie blokuje soe aby nie pojechal jak np chciales zaparkowac czy cokolwiek, trzeba kliknac na plus aby pkjechal. Tl chyba 5 s jak nie masz rtti a z zalezy od natezenia ruchu 5s lub 30s zaleznie od natezenia;)

aha to temu nie chciał pojechać sam bo stałem jakąś minute na światłach :) a jak nie chciał ruszyć to sam mocno wcisnąłem gaz i pojechałem już samemu :P muszę wypróbować to jeszcze dokładniej :cool2: