Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w swojej e34,na panelu sterowania wentylacji przycisk,który po włączeniu uruchamia ogrzewanie tylniej szyby i dmuchawe na przednią szybe

ogrzewanie szyby działa

kontrolka na przycisku sie zapala

a nawiew na przednią szybe nie działa?

przy deszczowej pogodzie to :(

Pozdro

• Członkowie klubu
Opublikowano

Daj więcej info bo to zbyt enigmatyczne -

Jeśli masz puszczony nawiew na szybę a ona paruje - zacznij od filtra kabinowego - sprawdź jego czystość

Nie pamiętam aby w E34 był 1 przycisk który uruchamia nawiew na przód i ogrzewanie jednocześnie

Czy normalnie nawiew odparowywania przedniej szyby działa - jeśli włączysz go pokrętłem ?

Sprawdź dokładnie w instrukcji co to za przycisk ?

Mario

Opublikowano

szczerze powiedziawszy nie spotkałem się z takim rozwiązaniem w e34 ani żadnym innym samochodzie, żeby pod jednym przyciskiem było grzanie przedniej i tylnej szyby...

Masz pokrętła regulacji temperatury?

Pod nimi jest narysowane co zrobić (jak ustawić) żeby jak najszybciej odparować przednią.

A ten jeden przycisk to jest tylko grzanie tyłu - na 100%

Trochę inaczej to jest jest przy klime ale tylko automatycznej - tam jest pewnie (nie widziałem akurat jak to wygląda w e34 ale w każdej innej jest) osobny przycisk, który włącza max grzanie na przednią - ale także na 100% będzie osobny od tyłu.

Jejku, przecież obsługa samochodu to elementarz dla kierowcy. Tym bardziej że w BMW nie ma PRAWIE ŻADNYCH nietypowych rozwiązań. A wręcz przeciwnie - wystarczy pojeździć czymkolwiek innym poza BIZONEM a w BMW poczujesz się jak w domu

To tyle wyjaśnień, I tak na marginesie to instr. obsługi się kłania.

Kosa. o co chodzi - te 50 zł to dużo wg Ciebie? Pomijając fakt, że uważam, że kolega nic nie musi zmieniać tylko poznać co do czego służy

Zmieniam - uzupełniam po raz kolejny... bo teraz dopiero doczytałem.

Ten przycik miał włączać ogrzewanie tyłu i jednocześnie nawiew na przednią? To chyba faktycznie coś nie teges... :think:

Slaw - pochwal się co to było :wink:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Juz Ci daje pierwszy przyklad: Renault Scenic II, Megane II itp. Wciskasz przycisk nawiewu na przednia szybe i automatycznie wlacza sie ogrzewanie tylnej szyby. Oczywiscie tylko z klima automatyczna.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Witam

Heh mam dokładnie to samo. Autko miało przekładany silnik i stało meisiąc czasu. Dzisiaj spadł pierwszy deszcz od bardzo dawna i włączam mój guzik... i [BAD]. Szyby na maxa zaparowane.

A że mi zaczęło śmierdzieć w kabinie jak klima jest wyłączona również obstawiam na filtr.

Oczywiście mam identyczny panel u siebie. I oczywiście jest ten przycisk do osuszania szyb ;D

P.S: Ile jest dokładnie tych filtrów i gdzie sie znajdują? W piątce powinien być jeden ale cholera wie ;D

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
Ale właśnie o to chodzi, że klima nie poradziła sobie. Normalnie po włączeniu klimatyzacji w ciągu jakichś 30sek szybka była kompletnie czysta. Teraz czekałem z dobre 3 minuty i nic.

A. Einstein

Opublikowano

Misyo jeśli masz taki sam panel jak ja, to po włączeniu przycisku (nr8 ze schematu który podesłałem) powinno załączyć ogrzewanie tylniej szyby i dmuchawe na full tylko na przednią szybe i w moim przypadku dmuchawa przestała sie wogóle włączać -poprostu cisza

Jest to uciążliwe tym bardziej że na panelu sterowania niema możliwości ustawienia nawiewu tylko na przednią szybe

Opublikowano

Dokładnie jest tak jak piszesz. Tyle, że u mnie dmucha bo po włączeniu tego przycisku jest bardzo mocny nadmuch. Ale i tak słabo odparowywuje. Dużo szybciej radzi sobie klima.. ale i tak nie tak skutecznie jak wcześniej.

W poniedziałek zamówie ten filtr i preparat do odgrzybiania wentylacji. Może pomoże

A. Einstein