Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam ksenony skretne i prawa lampa jest skrecona na maksa i nie chce powrocic do swojej pozycji przez co w nocy bardzo slabo widac droge bo jedna lampa swieci na bok. poziomowanie lamp podczas przekrecania kluczyka dziala wiec rozumiem ze modul swiatel jest ok? czy przyczyna jest modul swiatel skretnych czy moze cos innego?? dodam tylko ze od ponad roku miga mi ta kontrolka od wlacznika swiatel a zawieszenie ksenona nastapilo dopiero kilka dni temu. oczywiscie podczas testu na scianie i skrecaniu kierowinca w pozycji auto ani lewa ani prawa lampa nie reaguje.

gdzie sie ten modul skretu znajduje bo jedni pisza ze za schowkiem pasazera a inni ze pod lampa. mam auto z 2003 roku

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moduł jest za schowkiem.

Podłączyłeś pod kompa? Jakie błędy

Może odłączenie akumulatora coś pomoże chociaż to będzie pewnie jakiś problem z samą lampa

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Cześć miałem podobny problem.

Na początku naprawiłem moduł ahl za schowkiem.

Błąd modułu zniknął jednak dioda na włączniku wciąż mrugała a lampy tylko się poziomowały nie skręcały.

Testowałem lampy i lewa działała w każdym kierunku natomiast lewa tylko poziomowanie.

Rozwbrałem lampe i wyczysciłem styki na silniczku pod soczewką i lampy już smigają a dioda nie mruga.