Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy może spotkał się ktoś z podobnym dźwiękiem silnika ?

Chodzi mi o ten charakterystyczny dźwięk w tle. Czy to jest normalne?

Czy to może to być lańcuch rozrządu do wymiany? czy może cos innego jest nie tak ?

Na ciepłym silniku dźwięk jest mało słyszalny.

Brak blędów na komputerze.

Moje auto:

F30 320d Sport 2012r

Przebieg: 130 000

Automat

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej tak, nagraj nie z góry a przy lewym kole. Tam najbardziej słychać. Ja w F10 wymieniałem kompletny rozrząd przy 127 tys km ...
Krzysztof
Opublikowano

Próbowałem dzisiaj rano nagrać to od strony lewego kola, ale dźwięk zniknął totalnie, nie słychać go ani troche z żadnej ze stron.

Czy to normalne przy rozrządzie że raz go słychać wyraźnie a raz wcale ? Podejrzewałem też wtryski wcześniej.

Opublikowano
Z rorządem nie ma śmiechu, jak są podejrzenia leć od razu na diagnostykę, bo jak coś się stanie, koszta są ogromne. U mnie w N20 dzwięk był podobry, werdykt? Rarząd, łańsuch był rozciągnięty - 43k przebiegu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Próbowałem dzisiaj rano nagrać to od strony lewego kola, ale dźwięk zniknął totalnie, nie słychać go ani troche z żadnej ze stron.

Czy to normalne przy rozrządzie że raz go słychać wyraźnie a raz wcale ? Podejrzewałem też wtryski wcześniej.

pojawi się na gorącym silniku

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

To był rozrząd. Mechanik powiedział ze to początkowe stadium i prawdopodobnie nie zerwał by się wkrótce, ale mógł uszkodzić kolo na wale korbowym które jest niewymienialne.

Wymieniony na oryginalnych częściach BMW. Silnik chodzi pięknie. Podrzucam filmik z przed i po naprawie może komuś się przyda.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koło na wale to było nie wymienialne w bierwszych N47 a nie w tym co Ty masz. Coś słabo się zna ten twój mechanik.
Krzysztof
  • 2 tygodnie później...