Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam,

planuje zakup CB radio; slysze, ze jest to najskutecznieszy przyrzad do obrony przed suszarami i videoradarami (w tomtomie mam videoradary, ale i tak pewnie nie jest to baza kompletna)

ostatnio dalem sie zlapac na wyjazdowce ze szczecina, 4 lub 5 pasow w jednym kierunku, sloneczna pogoda, teren nie jest zbytnio zamieszkany - nagle wyskakuje niebieski partyzant z krzakow i haltuje, zenada... kilkanascie sekund wczesniej ruszalem ze swiatel i to bez zbytniego wciskania gazu, ustawili 60, ja mialem 82 km/h, powiadam zenada, zeby w takich miejscach lapac

wracajac do tematu - jakie modele radioodbiornikow polecacie i czy antena na magnez czy przykrecana (np. do relingu, ktory posiadam)

pozdr

artur

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kupić należy:

radio - Uniden PRO 520 XL

antena - Wilson Little Wil

zainstalować - zestroić - jeździć - nie dać się złapać.

w eterze być miłym, pomocnym, grzecznym.

pzdr.

:)

radocha z jazdy!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzieks za odpowiedz, ten model radia mi polecano, antena hustler jest jaks gorsza czy cuś? na allegro chodzi najczesciej z tym modelem radia

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
płonia, rozjazd na poznan i bydgoszcz :mrgreen:

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Hustler i Wilson Little Will maja niemalze identyczne parametry z ta roznica ze Wilson jest troszke lepiej wykonany jest dluzszy ze 2 cm i kosztuje o 50 zl wiecej.

Ja u siebie uzywam CB radia Uniden 520xl i anteny Presiden Missouri.

Opublikowano
Byłem kiedyś ostrym maniakiem cb - miałem chyba z 15 modeli (alany,presidenty,lafayette,unideny,onwy,cobry i inne wynalazki),polecam alany i presidenty - najbardziej selektywne i niezawodne.Z czasem na pewno wstawie również do auta ponieważ przydaje się.Mając stacjonarne bawiłem sie w różnego rodzaju mikrofony z echem,wzmocnieniem,dopały,lepsze anteny .... - w sumie było bardzo fajnie - zloty,spotkania itp,itd :cool2:
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

Witam,

tylko teraz już się nie pogada z nikim na stacjonarce. Tylko w samochodzie sie przydaje :(

Ja mam Alana 48+ i antenkę President Alaska. Jest długa na 1,8 m a moja 5-tka wygląda jak samochód zdalniesterowany :lol:

W Płoni czesto stoja, uważajcie

Opublikowano

Witam .Niedawno instalowałem cb do swojej leciwej e34. Radio alan 28+ antena lem at 1000.Ze względu na koszta wybrałem ten starszy ale wypasiony radioodbiorniki .Antena z allegro od DARO bo nie zgina towaru przy wysyłce!.Zestaw prazydatny w 100 %.Koszty zwrócą sie w ciągu tygodnia.Wybrałem montowanie na stałe do klapy bagażnika9Dziura) ze względu na prędkości jakie to auto osiąga (m20b25) jakoś sie boję o magnes przy prędkościach 120-160km/h.

Polecam poczytać przed zakupem

http://www.cb-radio.pl

sprawdź czy radio jest homologowane czytałem że 520 jest zabroniona w polsce

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
ostatnio w trasie jechalem z pozyczonym CB, ale akurat w zapalniczke byl wlaczony do ladowania telefon :duh: . godzina 1 w nocy obszar zabudowany i zatrzymali mnie miski. Efekt 400 PLN i 10 pkt. czyli zakup CB zwrocilby sie po 1 mandacie. nie polecam natromiast malych antenek Midland. porysowala mi lakier.

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano
Czy jadąc dwie paczki taka antena sie nie urwie razem z relingiem. :norty: chciałbym też przykrecić. Na pewno nie na magnes bo przy 140 odlatują. :worried:

Nie wiem o jakich antenach na magnes mówisz, ale moja przy 220km/h nie odlatuje, sprawdzone choćby wczoraj wracając znad morza.

A co do CB to używam i powiem tyle że super sprawa wczoraj 800km bez jakiegokolwiek dokumetu (prawko, dowód rejestracyjny itd.) wróciłem z urlopu (oby złodzieja spotkała kara :evil: )

Opublikowano

Ja mam radyjko uniden 510 i antenke lemm 900. Radyjko sprawuje sie bardzo dobrze. Informacji wiele.

Mimo ze mam je jakies 3 miesiace to chyba juz sie zwrocilo.

Polecam

Opublikowano
to i ja dodam 3 grosze... pierwsze radio alan 100 plus calkiem dobrze sie spisywal ale niestety zycie sie mu skonczylo...teraz intek m-490 i tez nie mam co narzekac anteny dwie jedna midlanda dluga na klapie (nie polecam przykrecac w e38 mocowanie zlamalo klape i zaczelo rdzewiec) a druga magnes chyba tez midlanda (dokladnie nie pamietam) ale sieje ladnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uniden PRO 520 XL + antena hustler juz zamowione, jutro odpalam, dzieki wszystkim za podpowiedzi!

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Używam od dawna , wcześniej w A4 teraz w BMW - ostatniej niedzieli mijając tajniaków w mondeo w okolicach Radomia żuciłem to na radio aa w odpowiedzi usłyszałem ' nie przeginaj kolego , nie przeginaj ' widocznie też mieli radyjko :) , w niedziele znowu trasa Kraków,Kielce,Lublin,Radom,Włodawa i powrót - CB uratowało mi masę kasy przez ostatnie 5 lat , wyrok ? jeden mandat 100zł za pasy :mrgreen:
Opublikowano
Kiedyś miałem Presidenta Jacksona. Faktycznie pomaga chociaż od kilku lat wolę dobre antyradary. Nie trzeba się wsłuchieać w CB, jadę na luzie słuchając muzyki. Inna sprawa. że kiedyś włączałem go na trasie a teraz podpiąłem po stacyjce i jest na stałe. Nawet w mieście nie jest bezpiecznie :P
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
3 puknty + mandat ale przecież to się chowa , w Audi miałęm schowany ale podpięty na stałe po zapłonie , tylko czujki wystawały pod szybami mimo że miałem rozdzielony / model unidem sws 987 / to i tak nie zdawał egzaminu tak jak to robi CB - jeżeli antyradar to tylko i wyłącznie wysokie modele a one są od 1000zł w górę
Opublikowano
3 puknty + mandat ale przecież to się chowa , w Audi miałęm schowany ale podpięty na stałe po zapłonie , tylko czujki wystawały pod szybami mimo że miałem rozdzielony / model unidem sws 987 / to i tak nie zdawał egzaminu tak jak to robi CB - jeżeli antyradar to tylko i wyłącznie wysokie modele a one są od 1000zł w górę

Tylko wysokie modele. Ja mam moduł schowany pod podsufitką przy lusterku wstecznym, czujniki na szybie przedniej i tylnej i wyłącznik pod fotelem (jednym ruchem mogę go wyłączyć). Zdaje egzamin bardzo dobrze.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

najlepiej zabudowac na stale, zrobic wylacznik i tyle, zabronione jest przewozenie wlaczonego, lub przystosowanego do uzycia, chyba tak dokladnie pisza w kodeksie. wiec jesli lezy na tylnym siedzeniu z wtyczka do zapalniczki to juz jest przestepstwo. lepiej jak jest zabudowany i wylaczony, zawsze mozna sciemnic ze to poprzedni wlasciciel mial , a ze nie dziala i nie chce sie tego demontowac bo niewiadomo czy cos sie nie popsuje, albo ze to strach na losie, czy koty. jesli gliniarz nie bedzie tego umial zalaczyc to nie bedzie mandatu a wtyczke do zaplaniczki wlozy i juz dziala.

pozdrawiam

Opublikowano
Kupić należy:

radio - Uniden PRO 520 XL

antena - Wilson Little Wil

zainstalować - zestroić - jeździć - nie dać się złapać.

Zestrojenie w takim komplecie wymaga jakiegos fachowca ktory sie tym zajmie czy to w miare prosta sprawa ktora mozna zrobic samemu po zamontowaniu?

Opublikowano
a u mnie zestawik i antyradarek i cb :8) a co do cb to zawsze mozna cos pogadac,lub zapytac sie o cosik... osobiscie polecam-a koszt zakupu napewno sie zwraca... Powodzonka i szerokosci panowie...bajo :cool2:
Jadąc 200km/h to co jest przed tobą,jest już wspomnieniem,ale ty tez możesz nim być