Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do Was pytanie bo czytałem na forach i jedni piszą że tak ma być a inni że pompa próżniowa do wymiany. Chodzi mi że gdy odpalam auto wszystko chodzi dobrze ale gdy otwieram korek wlewu oleju słychać stuki tak jak na filmiku poniżej

Czy to tak ma być? Mam E90 320i n46 z 2005r

Opublikowano
Jutro to sprawdzę czyli jak będzie cicho to znaczy do wymiany tak? Jak dołączę to powinno stukać jak teraz jak na filmie tak?
Opublikowano
A możesz mi powiedzieć bo zielony w tym jestem gdzie ta pompa jest i o jaki to przewód chodzi? Wiem jak wyglada tylko gdzie dokładnie ja znajde
Opublikowano
Zrobilemjak na filmie korek otwieram słychać stuki jakby dy wężyk ten palcem zatykam stuka gdy puszczam coś tam słychać ale ciszej owiele.czyli pompa do wymiany?
Opublikowano
Rozumiem a powiedz czy to trzeba szybko zrobić? Bo akurat będę wymieniał uszczelniacze i nie wiem jak rozrząd i brak funduszy już na pompę bo widziałem koło 700 trzeba dać za nią czy narazie mogę jeździć z taka?
Opublikowano
Bo samochód odpala bez problemu nic nie wycieka olej bo rok temu uszczelki wymieniłem w tej pompie i żadnego zapachu spalonego oleju nie czuć oraz hamulce tez działają bardzo dobrze
Opublikowano

Nie wiem po jaką cholerę wymieniać pompę :duh:

Skoro nie słychać jej przy pracującym silniku i działa prawidłowo (wytwarza podciśnienie) to zostaw w spokoju.

Przy otwartym korku będzie słychać jej pukanie, ale tak to już jest skonstruowane - nie tylko w N46.

Korek wlewu oleju złuży do wlewania oleju a nie do nasłuchu mechanizmów silnika :norty:

Opublikowano
Bo samochód odpala bez problemu nic nie wycieka olej bo rok temu uszczelki wymieniłem w tej pompie i żadnego zapachu spalonego oleju nie czuć oraz hamulce tez działają bardzo dobrze

Jak masz za dużo kasy i lubisz szukac dziury w całym to możesz bezzensownie zmieniać. :wink: