Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. W zwiazku z wypadajacymi przyciskami w moim panelu, chce kupic sprawny. Zauważyłem ze niektóre różnią sie od mojego tym ze ja mam przycisk MAX obok przycisku regulacji sily nadmuchu. Niektóre za to mają przycisk REST. czym one taktycznie sie różnią i czy ten z przyciskiem rest może do mnie pasowac. Dziekuje za pomoc.
Opublikowano

REST to jest odzyskiwanie ciepła z silnika i klimatronik w tym trybie powinien działać przy wyłączonym silniku - oczywiście przy spełnieniu odpowiednich warunków (silnik musi mieć odpowiednią temperaturę, odpowiednio niska temperatura musi być także na zewnątrz i zdaje się tez tylko przez jakiś czas od wyłączenia silnika można to uruchomić). Przycisk sam w sobie może będzie pasował jeśli ma takie same rozmiary ale funkcja jest inna niż w polifcie.

MAX to pop prostu uruchomienie klimatyzacji z pełną siłą nadmuchu jednym przyciskiem (nie trzeba klikać przyciskiem + i osobno włączać śnieżynkę/klimaę). Funkcja przydatna zimą do w miarę szybkiego odparowania szyb oraz latem do w miarę sprawnego schłodzenia mocno nagrzanej kabiny auta.

Pzdr.

Opublikowano

Przedlift ma "rest" polift "max". W polifcie przycisk "max" na wyłączonym silniku ma również funkcję "rest".

U mnie też wylatywały przyciski. Kupiłem na allegro na wymianę, ale na aukcjach brak jest przycisku "max" właśnie.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A próbował ktoś z was dokodowac do przedlifta funkcje max? Czy trzeba cały panel przekładać? Bardzo przydatna rzecz, trochę mi jej brakuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, nie uruchamia. Tylko max dmuchanie na szybę.

W e39 w ogóle klima nie ruszy dopóki nie wcisnę gwiazdki.

W polifcie rusza jeszcze właśnie z MAX, ale wtedy też ustawia nadmuch na 16 na dwie strefy, ogólnie jest to szybkie chłodzenie z maksymalną wydajnością, chyba nawet obiec wtedy samo zamyka.

A w przedlifcie muszę ręcznie zjechać temperaturą max w dół itp.

Opublikowano
Tylko jak ja mam 21st w lato (auto pod chmurką) to klima chcąc schłodzić wnętrze odrazu wali max nawiewem i z kratek leci jak najzimniejsze powietrze by jak najszybciej dobić do 21st. Ja sam daje o połowę mniejszy nawiew i dopiero po kilku min daje na auto by tak nie było głośno w kabinie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie też tak jest, ja mam na 22 zawsze. Ale jednak opcja max działa lepiej. No po prostu kto co woli :-) ale jak się nie da tego dokodowac, to płakał nie będę.