Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauważyłem A raczej usłyszałem niepokojące odgłosy dochodzące z okolic silnika, dokładniej najmocniej slychac w okolicach paska wieloklinowego w okolicy pompy od klimy/wspomagania.

Udało mi się to nagrać, pod koniec filmiku słychać jakby coś się rozpinało i już jest spokój az do wystygnięcia silnika nie pojawia się znowu, sytuacja ma miejsce tylko na zimny silniku i występuje zawsze, zawsze przy opalaniu zimnego auta.

Ktoś miał podobny problem?

Link do filmiku na Youtube:

https://youtu.be/FtkKPkkZdZA

Silnik to M54B22TU, 275 tys przebiegu rocznik 2002

Opublikowano
A nie łatwiej by było szukać przy otwartej masce?? I zaglądać co Się tam kręci i przestaje?? Wyje jak odkurzacz,początkowo myślałem,że masz webasto
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
A nie łatwiej by było szukać przy otwartej masce?? I zaglądać co Się tam kręci i przestaje?? Wyje jak odkurzacz,początkowo myślałem,że masz webasto
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to jest pompa powietrza wtórnego, załącza się właśnie na zimnym, tak ma być
Opublikowano
Zapomniałem dopisać, wyje jak odkurzacz bo wiskoza jest do wymiany, czyli ten metaliczny dźwięk to nic niepokojącego?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

słychać wiskozę, jak samochód niedogrzany nie powinna być spięta (przez krótką chwilę po samym uruchomieniu tak)

pompa powietrza wtórnego uruchamia się na chwilę na zimnym później gaśnie, i tak to z tego filmu wychodzi, aby się upewnić, faktycznie podnieś maskę, bo na razie celujemy ze szklanej kuli :)

może ma gdzieś nieszczelność na przewodzie doprowadzającym powietrze, to się często pokazuje

Opublikowano
Jak dla mnie to trochę za głośno na spięte visko, zwłaszcza na jałowych obrotach