Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie. Mam taki problem ze swoim Turasem, jakiś czas temu z pod nog kierowcy zaczęły wydobywać się dziwne dźwięki które wskazywały by na pompę progowa, okej wymieniłem na nową pierburga i kicha, dalej to samo. Zacząłem poszukiwania na forach i skończyłem na temacie webasta i klimatronika więc sprawdzałem co i jak. Buczenie jest raz ciche a raz takie jakby ktoś udarem lekko wiercil w miejscu stopnia na nogę ale gdy wyłącze klimatronik to zapada cisza. Dodam że z wydechu webasta nie wydobywają się żadne spaliny. Więc moje pytanie co może powodować takie dźwięki że można czasem szału dostać. Pozdrawiam
Opublikowano
Powiem Ci że ciężko zlokalizować skąd to dobiega na odpalonym silniku a słychać to jedynie w kabinie samochodu.
Opublikowano
Kolego u mnie też mam takie cyrki podejrzewam pompe obiegowa przy webascie w nadkolu ,u mnie jak ustawie na klimatroniku powyżej 17 stopni zaczyna sie buczenie nieraz jest ciągłe ,a nie raz przerywane jak zejde na min czyli 16 st to sie wyłancza i jest cisza tak samo jak całkowicie wyłoncze klimatronik , dodam ze u mnie webasto nie działa
Opublikowano
Podczas dzisiejszej jazdy bawiłem się klimatronikiem, a nawet już wyłączyłem to całkiem bo mnie te charczenie denerwowalo i stwierdziłem że chyba jednak będzie coś nie tak z webastem. A co będzie jakby webasto całkiem od zasilania odpiac, wpłynie to jakoś na obieg płynu chłodniczego?
Opublikowano
Jak będę miał trochę więcej czasu to wezmę się za rozbiórkę i sprawdzę czy rzeczywiście to ta pompka. Dam znać jak dojdę do winowajcy. Pozdrawiam
Opublikowano
pompką przy piecu steruje piec i jeśli piec nie działa to pompka nie ma prawa buczeć, bardziej bym podejrzewał pompke pod zaworami jeśli buczenie jest uzależnione od klimatronika