Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć.Mam problem z moim M43,czasami podczas przyspieszania przydusza go z dołu i do około 2500 obrotòw silnik słabo się wkręca i chodzi jakby nie na wszystkich cylindrach a potem jedzie normalnie.Występuje jeszcze czasami spadek obrotów na 500-600 przy hamowaniu.Cewka,świece,filtr paliwa i powietrza,kable i sonda sprawne,odma razem z zaworem wymieniona,wężyki i wszystkie gumy są całe.Z dwa razy przez ostatnie pół roku po odpaleniu trzymał obroty około 1300,ale mu przeszło. Macie jakieś pomysły? Mechanicy rozkładają ręce.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy z inpa oraz live data, również podczas jazdy, bez tego faktycznie można rozkładać ręce :roll: jeszcze do kompletu w ciemno wymienić można przepływomierz, dziwne, że jeszcze to nie zostało zrobione :o

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprzęgło nie, ale np. przepustnica tak. Błędy to nie wszystko, to tylko powiedzmy 30% diagnostyki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Błędów brak
Lipa bo nie mam INPY

Te błędy to czym sprawdzałeś?

Koniecznie zrób tz "live-data" to znaczy zarejestrować dane w różnych fazach pracy silnika. Bez tego to wymieniać na podmianę aż trafisz a może być kilka usterek co się nakładają.

Tak jak Ci maniek zasugerował zainteresuj się przepustnicą.Zaczął bym od czyszczenia.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.