Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Musze zrobic swap silnika w e39 moje,najprawdopodobniej bedzie to na 3.0d 194KM.Moje pytania wygladaja nastepujaco...

1)Czy oprocz silnika z calym osprzetem,komputerem i ews dochodzi cos jeszcze konieczne do wymiany typu wal,skrzynia?

2)Czy 3.0d z e39 to jest najlepszy wybor biorac pod uwage cene i latwosc wymiany?

3)Orientacyjna wycena sprzet plus robota i ewentualne polecne firmy/osoby zajmujace sie tym (lubuskie,dolnoslaskie)

Pozdrawiam :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaka przyczyna? Pęknięty wał? Skrzynie i wał porównaj na realoem jeżeli numery zgadzają się to będzie ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Silnik na wykończeniu...Dlatego mysle,ze lepiej wsadzic cos wiekszego niz ten reanimowac.Tylko chce wiedziec mniej wiecej ile mnie to wyniesie.No i fajnie bybylo jakby sie znalazy jakies osoby sie tym zajmujace.Dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BMW Expert Motorsport Wrocław.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Właśnie skrzynia dyfer i układ hamulcowy. Skrzynia razem ze sprzęgłem i dwumasą, chłodnica jest inna i wszystkie węże również. Dochodzi zasilanie paliwem które też jest inne. Koszta wyjdą bardzo duże
Opublikowano
Problem w tym,ze nie duzo mniej wyjdzie naprawa pompy wtryskowej.I stąd ten dylemat.A przy zmianie na 3.0 moze i te pare tysiecy drozej ale chociaz sie odczuje pod noga.
Opublikowano
2.5tys za regeneracje na nowym sterowniku biorą,a druga rzecz znalesc 3.0d w sensownym stanie to też sztuka,ja bym został przy tym co masz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedyś miałem na warsztacie 520d z padniętym silnikiem, i w sumie myślałem nad swapem, ale na M47N, czyli nowszy 150KM z e46, licząc kasowo wychodziło nie tak tragicznie, a była by to nie głupia opcja.