Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 365
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano

A ja mam odwrotnie :mrgreen:

Bardziej mnie jara duża navi z opcją google maps i spotify niż zegary ;) (ale mojego syna znowu też odwrotnie :mrgreen: )

tak czy siak - moda zazdroszczę ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale auto wygląda świeżo i nowocześnie dzięki temu.

Cóż, gdzie zaczyna się pasja, kończy się ekonomia :mrgreen:

Benzyna zamiast krwi...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czyli żadne kodowanie itp, plug&play ?

Samochód musi być wyposażony w sterownik IHAK3, oznacza to że auto musi być wyprodukowane po 2014.03

Pasuje to p&p, jedyne kodowanie które można zrobić to takie które białe cyfry będzie po zmroku przełączać na pomarańczowe.

To proste kodowanie można zrobić BimmerCode z poziomu Expert

IHKA3 > 3006 > Display-Farbumschlag > AKTIV

Numer liftowego panelu powinien być (jeśli mamy grzane stołki z przodu ) 64119363546, na alledrogo kupiłem ten panel za 100zł :D , więc mod bardzo tani a fajny. ( chyba tańszego moda to nie ma :D )

Przepraszam, jeżeli ktoś już o to pytał. Tj. przy wymianie całego panelu nie trzeba tej przelotki jak przy wymianie samej ramki na podświetlaną?

Opublikowano
no i jest, chociaż trzeba to jeszcze poprawnie zakodować bo zapomniałem powiedzieć że mam wymieniony licznik na 6WB

326dca3f264346a0.jpg

1bd5d195b03b6ed8.jpg

b478f43038c6f97e.jpg

5fc655463a088f12.jpg

Czy jeżeli mam duży ekran to wystarczy zmienić oprogramowanie, żeby mieć takie menu czy to jakaś specjalna wersja ekranu?

Opublikowano

Ekran to tylko ekran a więc wyświetlacz, jak monitor do kompa. Domyślam się, że masz NBT a musiałbyś zmienić na NBT EVO (inna jednostka sterująca).

Generalnie nie zrobisz tego programowo - trzeba wymienić hardware.

Opublikowano

on więc napiszę może dwa słowa bo temat przerobiłem na własnej skórze.

Genralnie musisz mieć minimum NBT EVO ID5 które możesz flashować do ID6 które wygląda jak na zdjęciach i apple carplay działa wtedy na pełnym ekranie :cool2:

ALE...

niestety ekran też masz wtedy do wymiany bo teoretycznie większość Ci powie że będzie działał i tak się może na początku wydawać, jednak im dłużej będziesz używał zestawu tym bardziej będziesz widział że coś jest nie halo. Naprzykład właczysz auto ekran nie wystartuje i musisz HU z palca resetować żeby wstało, albo zamkniesz auto ekran nie zgaśnie, dopiero się wyłączy jak auto się całkowicie uśpi. Ekran musisz być dotykowy, czyli data produkcji od 2017r.

Wymiana ekranu na dotykowy rozwiązała wszystkie moje problemy :)

Flashują też jednostki 2Gb ID4 do ID6 ale mało pamięci ram powoduje że zestaw się wiesza.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Shwarz 2 - wyzwanie dla detailera. Najgorszy lakier do utrzymania jaki kiedykolwiek posiadałem :evil:
  • Moderatorzy
Opublikowano
Dokładnie, jest efekt czarnej dziury i głębi ale okupiony cierpieniem :lol:
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Będzie się odbijać :)

Co się w tym studio kryje pod first stage korekty lakieru? Jaką ceramikę kładziesz?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co tu pisać.

Efekt korekty lakieru powala...

A pomyśleć, że to też była kiedyś taka zwykła trójka.

Benzyna zamiast krwi...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Jest dobrze :) teraz tylko, żeby zawsze było czyste ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png