Skocz do zawartości

528i z 2013 55tys zrobione vs 520d z 2015 70 tys zrobione

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Stoję przed decyzją zakupu 528i z 2013 roku - wersja jeszcze przed lift, wersja dość napchana jednak bez navi professional, jest ekran - ten mniejszy, jednak autko w skórach, - generalizując ma wszystko czego mi potrzeba, jak poleasingowe, z dekrą z Polskiego salonu, - bo właśnie pierwszym i jedynym właścicielem 528i był salon, więc sprawdzone auto wszystko git, 55 tys. przejechane, po drugiej stronie mam 520d 190 km z 2015 r, też w wysokiej wersji wyposażenia, jednak auto po lifcie, no i 190 km diesel a nie prawie 250 benzyna. No i do 520d muszę dopłacić 16 tys, ( co jestem w stanie zrobić jeżeli rzeczywiście jest to opłacalne ) jednak autko ma 70 tys. przebiegu. - o 15 więcej od 528i z 2013 i 16 tys dopłaty.

Do rzeczy więc, waszym zdaniem porównując te dwa auta - biorąc pod uwagę że hipotetycznie mają identyczną wersję wyposażenia, oprócz navigacji z 520d, skłaniali byście się bardziej ku zakupowi 528i, 2013 rok, 55 tys, czy 520d, 2015, 70 tys, + 16 tys. dopłaty, ?

Jedno i drugie auto jest z autoryzowanego salonu.

Proszę o Wasze opinie,

z góry dzięki

5 !

Opublikowano

Zmien lokalizacje tematu bo bedzie zaraz przez moderatora zamkniety

Benzyna a diesel to dwa rożne przypadki z racji chociażby spalania. Musisz napisać ile jeździsz, i jak użytkujesz samochód (trasy czy miasto)

Rożnica w cenie 16 tys pln więcej to istotna kwota.

Opublikowano

Większość jeżdżę po mięsie i 100 - 150 km poza miasto, czasami ale bardzo sporadycznie w dłuższe trasy. Rocznie około 15-20 tys km. Lubię dynamiczna jazdę, nie przeszkadza mi mocno dźwięk silnika słyszalny w kabinie przy przyspieszaniu ale wole cenie sobie ciszę jak nie przyciskam mocno pedału gazu.

Proszę o przeniesienie wątku do odpowiedniego działu, jeżeli ten jest nieodpowiedni.

Opublikowano
Ale nie ta. Ja bralbym jednak jak najmlodszy samochod. Szczegolnie ze polift to polift. No ale ja zawsze kupujac auto juz mysle o jego sprzedazy.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.