Skocz do zawartości

528i z 2013 55tys zrobione vs 520d z 2015 70 tys zrobione

Sergio88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Stoję przed decyzją zakupu 528i z 2013 roku - wersja jeszcze przed lift, wersja dość napchana jednak bez navi professional, jest ekran - ten mniejszy, jednak autko w skórach, - generalizując ma wszystko czego mi potrzeba, jak poleasingowe, z dekrą z Polskiego salonu, - bo właśnie pierwszym i jedynym właścicielem 528i był salon, więc sprawdzone auto wszystko git, 55 tys. przejechane, po drugiej stronie mam 520d 190 km z 2015 r, też w wysokiej wersji wyposażenia, jednak auto po lifcie, no i 190 km diesel a nie prawie 250 benzyna. No i do 520d muszę dopłacić 16 tys, ( co jestem w stanie zrobić jeżeli rzeczywiście jest to opłacalne ) jednak autko ma 70 tys. przebiegu. - o 15 więcej od 528i z 2013 i 16 tys dopłaty.

Do rzeczy więc, waszym zdaniem porównując te dwa auta - biorąc pod uwagę że hipotetycznie mają identyczną wersję wyposażenia, oprócz navigacji z 520d, skłaniali byście się bardziej ku zakupowi 528i, 2013 rok, 55 tys, czy 520d, 2015, 70 tys, + 16 tys. dopłaty, ?

Jedno i drugie auto jest z autoryzowanego salonu.

Proszę o Wasze opinie,

z góry dzięki

5 !

Zmien lokalizacje tematu bo bedzie zaraz przez moderatora zamkniety

Benzyna a diesel to dwa rożne przypadki z racji chociażby spalania. Musisz napisać ile jeździsz, i jak użytkujesz samochód (trasy czy miasto)

Rożnica w cenie 16 tys pln więcej to istotna kwota.

Większość jeżdżę po mięsie i 100 - 150 km poza miasto, czasami ale bardzo sporadycznie w dłuższe trasy. Rocznie około 15-20 tys km. Lubię dynamiczna jazdę, nie przeszkadza mi mocno dźwięk silnika słyszalny w kabinie przy przyspieszaniu ale wole cenie sobie ciszę jak nie przyciskam mocno pedału gazu.

Proszę o przeniesienie wątku do odpowiedniego działu, jeżeli ten jest nieodpowiedni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.