Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie problem, auto chodziło sobie na luzie i pewnym momencie pasek prawdopodobnie się zsunął i go poszarpało, po wymianie po paru sekundach pasek delikatnie się zsuwa, koło pasowe nie wygląda najgorzej guma nie wygląda na popękana jest delikatny luz przy ruszaniu góra dół czy jest to ewidentnie wina koła czy coś innego może być jeszcze przyczyną ? Zastanawiam czy w ciemno brać nowe koło czy na coś jeszcze zwrócić uwagę, zna ktoś ten temat ?
Opublikowano

U znajomego też spadał. Po wymianie koła pasowego brak problemów.

Dodam, że koło też na pierwszy rzut oka wyglądało ok.

Sprzedam:
Opublikowano
No to trzeba będzie wymienić to koło nie ma wyjścia, dziwna sprawa bo pasek nie zssuwa się całkowicie i nie spada tylko przesuwa się mniej więcej o jeden rowek i już tak chodzi ale autem na razie nie jeżdżę żeby nie narobić problemów, no nic trzeba wymienić koło i zobaczyć co się będzie działo. Dzięki za pomoc
Opublikowano

Kiedyś tu na forum był człowiek który laweta z Austrii ściągał swoje bmw właśnie z powodu zerwanego paska...

U niego przyczyna było nieorginalne koło ze sprzeglem na alternatorze w zamienniku.

Zanim doszedł do tego wymienil wszystkie rolki,pompę i koło.

Oczywiście wiecie ze pasek musi być oryginał bądź contitech z materialowa wysciolka?

MADE IN PRL
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam mam ten sam problem ,pasek narazie nie spada tylko zauważyłem że na napinaczu paska pasek jest zsunięty o jeden rowek w strone chłodnicy ,jak poprawie pasek to i tak zaraz po odpaleniu pasek sie zsuwa koło pasowe nie ma żadnych pęknieć wyglada ok????????????