Skocz do zawartości

[f10 f11] Dlaczego bagażniki w kombi są w welurze?

icotynato

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kombi z jasną szmacianą tapicerką i w bagażniku jest coś w rodzaju 'weluru', taki materiał z meszkiem.

Jak się przejedzie ręką to zostaje jaśniejszy lub ciemniejszy ślad. Bardzo łatwo brudzi się więc zakryłem gumową wanienką.

Do wyguglowania jak to wygląda.

jest moc, będzie szmoc ;)

• Zasłużeni forumowicze

Kruk, jesteś konserwatystą :mrgreen:

A moim zdaniem wykończenie bagażnika w F11 sprawia bardzo dobre wrażenie - faktycznie jest to taki a'la welurowy materiał.

Czy się brudzi? Pewnie jak każdy, ale za to bardzo łatwo się go czyści.

Powyższa uwaga dotyczy czarnego wykończenia, jak jest z kremowym - nie wiem.

Ogólnie jasny dół - jeśli chodzi o utrzymanie - to moim zdaniem porażka, miałem kiedyś taki... :?

Od tego czasu jestem zwolennikiem jasnej skóry, ale z ciemnym dołem (oczywiście przy ciemnym lakierze, bo przy jasnym - lepiej wygląda skóra ciemna)

No i w złym kierunku poszedł temat :)

Nie ważne kto z was jaką ma wersje. W kombi bezpardonowo jest o poziom wyższy jakościowo wizualnie materiał (bez względu czy jest praktyczny czy nie)

Zamysł jest czy ktoś z was WIE DLACZEGO tak to podzielili ? We wcześniejszych wersjach 5tki było to samo. W audi A6 obserwuje tą saą historię sedan / kombi

może materiały mają inne właściwości akustyczne? - w sedanie można mniej wyciszyć przestrzeń bagażową

(zresztą wydaje mi się, że inny materiał jest w sedanie na podłodze i bokach bagażnika, a inny na oparciach siedzeń od strony bagażnika)

Z tego co się dowiedziałem w aso to chodzi o światło, w sedanie jest go mało i podobno ten fajansiarski materiał nie rzuca się tak źle w oczy jakby rzucał się w bagażniku kombiaka lub GT dlatego w nich użyli wizualnie lepszego materiału :-) Cwaniaki z tych niemców?