Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po aktualizacjach w Iphone 6 telefon sam łączy się z samochodem (tzn kiedy uruchomię auto, to w telefonie włącza się bluetooth i łączy się z samochodem). Teoretycznie nie jest to problem, ale jakoś wolałem kiedy sam wybieram czy chcę połączyć się z samochodem czy nie. Ale głównym problemem z jakim piszę, to to że po tym jak telefon połączy się z samochodem to oczywiście dźwięk przychodzącej rozmowy słychać tylko w głośnikach samochodu, natomiast wcale nie słychać dźwięku sms i emaila- ani w samochodzie ani w telefonie, a pamiętam że wcześniej tak to właśnie działało. Próbowałem znaleźć i uruchomić taką opcję w samochodzie i telefonie, ale bez skutku. Ktoś zwrócił z Was na to uwagę? PS. mam tak w obu F10 i w obu Iphonach 6, więc to nie jest chyba jakiś zbieg okoliczności.

Opublikowano
Nie pamietam aby kiedykolwiek byl dzwiek sms w samochodzie ze sparowanym iphone. Ale pokazuje sie koperta.
Opublikowano
Nie pamietam aby kiedykolwiek byl dzwiek sms w samochodzie ze sparowanym iphone. Ale pokazuje sie koperta.

Potwierdzam +1. Nigdy nie było żadnego dźwięku powiadamiającego o przychodzącym SMSie czy tym bardziej mailu.