Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kilka dni temu w miejscu koła zapasowego zauważyłem stojącą wodę (zarówno w atrapie jak i plastikowej osłonie) w miejscu koła zapasowego. Przejrzałem kilka tematów na forach i doszedłem do wniosku, że może to być z odpływu dachu panoramicznego. Niestety nie potrafię zlokalizować odpływów. Dodam, że woda zbiera się tylko w tym jednym miejscu. Jeśli walczył ktoś już z podobnym problemem to będe wdzięczny za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciekawostka :)

ALe pewnie zbiera się w wannie. W końcu po to wanna jest - ale nie ta;)

W E61 znany problem.

Od dołu spod zderzaka musisz poświecić latarka i znajdziesz takie krućce - pewnie są zapchane i wode wypycha gdzies wyzej i scieka po slupkach itp

Opublikowano
Nazwałem to w taki sposób, żeby zobrazować miejsce zbierania wody. Dziękuję za merytoryczne odpowiedzi.
Opublikowano

Wiecie co koledzy?? trochę wstyd.. facet napisał aby zobrazować a Wy takie komentarze.. jak miał to nazwać?? dziura na narzędzia?? Jak nie potraficie pomóc to nie odpowiadajcie.

Rynienki od okna dachowego powinny się znajdować w słupkach C. Może być tak że klapa nie jest szczelna.. proponuję najpierw jechać na myjkę ciśnieniową porozkładać ręczniki papierowe w bagażniku którędy może przeciekać woda. Czy mata w bagażńiku jest mokra? czy tylko w otworze tam gdzie powinno znajdować się koło zapasowe? BMW ma wszystkim znany problem z uszczelkami zacząłbym od tego..