Skocz do zawartości

E39 520i Touring. Uruchomienie silnika bez zegarów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie. Czy jest to możliwe bez konsekwencji ?(błędy itp). W poszukiwaniu "świerszcza" muszę rozebrać zegary, a słychać go najlepiej podczas jazdy, ale też i samej pracy silnika.

Dzięki. Jaca

Opublikowano
A nie brzęczy Ci przypadkiem któraś śruba pod kierownicą ? W najwyższej pozycji napiera na plastik ( ta obudowa pod kierownica co jest w niej m.in schowek, nie wiem jak to sie nazywa fachowo ), ale jak obniżysz ją to był mały luz i brzęczała śruba z podkładką. Mi pomogła dodatkowa gumowa podkładka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bez konsekwencji z pewnością się nie obejdzie.

Moduł licznika nałapie błędów, które powinny dać się usunąć INPĄ.

Natomiast może być kłopot ze stanem licznika między modułem licznika, a modułem świateł.

Poczytaj TUTAJ.

Autor miał problem ze słynną krpoką, która w jego przypadku nie wiadomo czy pojawiała się (i znikała) ze względu na naprawę licznika czy właśnie ze względu na jazdę bez niego.

pzdr

yaz

Opublikowano

Dzięki Panowie - pojeździłem bez plastiku kolumny kierowniczej, zegary powiesiłem z boku - bez odpinania przewodów, radio na fotelu. Zmacane wszystko co dałem rady zmacać...Brzęczenie nie ustało - pojawia się przy ruszaniu, wyższych prędkościach obrotowych silnika, delikatnie słysze ję nawet podczas jazdy po nierównościach, umyślnie zrzucając na "luz" by wyeliminować wpływ drgan silnika.... Dźwięk przypomina luźną blaszkę montażową blachowkręta....

Muszę to znaleźć... Tylko już nie wiem co jeszcze rozebrać... Lokalizacja - wydaje się gdzieś u dołu kolumny kierownicy.