Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Otoz ma taki maly problem,moze ktos mi pomoze lub mial cos takiego.Otóz przestaldzialac mi nagle klakson bezpieczniki wporzadku.przewody tez a nie dochodzi prad do trabek,boje sie jechac do mechanika bo jak mi zacznie grzebac to moge pozniej sie nie pozbierac,albo cos spieprzy.
moje e39 525
Opublikowano
wiesz bylem tez zapytac u elektryka no i mi powiedzial ze moze byc tasma ktora znajduje sie w kole kierownicy,ale nie sprawdzal
moje e39 525
Opublikowano

Podłączę się do tematu,

W moim samochodzie klakson działa, ale jego dźwięk najbardziej przypomina dźwięk klaksonu w maluchu, albo innym motorowerze, wstyd go włączać.

Jest tak już kilka lat, ale może nadszedł czas na naprawę. Czy to możliwe, że po prostu padła syrenka (ma ona chyba dwie "trąbki")?

Pzdr,

Opublikowano
Podłączę się do tematu,

W moim samochodzie klakson działa, ale jego dźwięk najbardziej przypomina dźwięk klaksonu w maluchu, albo innym motorowerze, wstyd go włączać.

Jest tak już kilka lat, ale może nadszedł czas na naprawę. Czy to możliwe, że po prostu padła syrenka (ma ona chyba dwie "trąbki")?

Pzdr,

Witam, mam dokladnie ten sam problem. Chodzi jak w komarku. I jeszcze jest taki nie rowny. Moze trzeba kupic nowy klakson ? On kosztuje ok,. 100 zl.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Witam mam to samo zginoł i nie moge zlokalizować usterki wszystko miby jest dobrze ,a co do przekaznika to może ktoś wie gdzie on jest w e39 bo ja nie moge go znaleść.Pozdrawiam :mad2: [/url]
Opublikowano
w e 39 sa dwie trabki po prawej stronie koloru czerwonego.a nie mam pojecia gdzie ten przekaznik sie znajduje.Moze ktos wie i napisze nam gdzie go szukac.
moje e39 525
Opublikowano
Witam w moim przypadku okazało się że na początku zginoł klakson a potem zapaliły się jaśki ,no i okazało śię że przerwała się taśma pinowa pod kierownicą.Pozdrawiam
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

kurde widze ze duzo ludzi potrzebuje klaksono-mechanika :8)

tez u mnie nie dziala i nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrac.

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Opis awarii: jechałem autem wciskam klakson trabi i nagle przestaje.

Diagnoza mojej awarii:

Trąbka działa - podłączyłem na krótko do akumulatora.

Jak wciskam klakson to "cyka" przekaznik.

Wie ktoś co jest nie tak? Czy "cykający" przekaźnik oznacza popsuty przekaźnik?

Który bezpiecznik jest od klaksonu w E-36 z 93r ?

Proszę o pomoc !! :modlitwa:

Opublikowano

Ja wiem co może powodować brak klaksonu.

Otoz jeżeli bezpieczniki, przekaźniki, kable, trąbka, to jest możliwość, że swój żywot kończy miedziana blaszka w kierownicy...

... jeśli ściągnąć kierownice ów blaszka powinna byc widoczna... u mnie była, ale w postaci pyłu.

Opublikowano
moim zdaniem skoro przekaznik tyka to przycisk w kierownicy jest ok , rowniez przekaznik no i sama trabka. kwestia elektgryczna przewodow. moze sie okazac masa od klaksonu. zlokalizuj + (miernikiem albo jakąś wskazowka zarowkową) od trabki a nastepnie wez obca masę np. z z innego miejsca w komorze .
Opublikowano
No ale tych przewodów jest zaledwie około 70 cm od przekaźnika do trabki i są one w "zwoju" wiec nie chce tego rozwalać. Ale z dnia na dzień coś by się stało z przewodami które są izolowane jak niedziwiedź zima? Nie wiem. Dobija mnie ten problem :?
Opublikowano
Otoz panowie klakson naprawil sie sam,moznie nie tyle tylko zdjolem klemre akumlatora - i zaraz zalozylem spowrotem i klakson zaczol dzialac,i do tej pory nie wiem co to bylo,ale dziala
moje e39 525
  • 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
no i znowu nie dziala jak przyciskam nic nie cyka ,chyba bedzie ten przekaznik,tylko prosze niech ktos napisze gdzie sie znajduje w e39 przekaznik,nie wiem czy nie w bagazniku kolo bezpiecznikow,ale moze kto wie dokladnie
moje e39 525
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
znalazlem porzadnego elektryka przeczyscil styki,trabki zajelo mu to pol godziny sygnal dziala jak z nut
moje e39 525
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam kolegów. Również miałem problem z klaksonem w mojej e-30. Na początku raz działał, raz nie. Potem przestał działać całkowicie. Nie cykał nawet przekaźnik. A oto co się okazało. Po zdjęciu środka kierownicy są tam dwa kable. Jeden daje impuls na przekażnik i jest koloru czarnego, a drugi bierze masę z kierownicy i jest koloru brązowego. Nie było styku między brązowym kablem, a kierownicą. Całe połączenie było pokryte śniedzią. Wystarczyło wyczyścić i wszystko działa.

Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano

A jak z tym przekaznikiem....gdzie go zlokalizować w e39 530D ?

Wie już ktoś?

mam podobny problem,trąbki są ok(sprawdzane na krótko) ,a nadal brak sygnału(bezp. całe) lecz nie słyszę cykania przekaźnika....

Czyż styki w kiery?

Opublikowano
e39 to nie e34 w e39 są same moduły sterujące ,jak znam życie to przerwała się taśma pinowa w kierownicy , a poduszki jeszcze nie palą?.