Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem w mojej e90 330d ucieka mi płyn do spryskiwaczy, znajomy psikał a ja obserwowałem, natrysk na Xenon jednakowe ciśnienie z obu stron, zdjąłem osłony również z obu stron są węże szczelne, wyeliminujmy lampy bo postawiłem auto do garażu na całą noc i wlałem 2 litry wody rano cała woda pod samochodem a jak użyłem spryskiwaczy to poszła tylko woda co została w wężach. Patrzyłem również na pojemnik ale go nie zdejmowałem bo dno pojemnika miałem całe jak na dłoni a nie było tam żadnych mokrych śladów ani ubytków s jak już wspomniałem woda zeszła do zera , tylko rozważam jeszcze kwestię pomki, czy może przez jej nieszczelność uciec cała woda że zbiornika? Dodam jeszcze że przyłożyłem usta do wlewu płynu i dmuchałem i wyraźnie było słychać jak powietrze ucieka i jest nieszczelność, ale nie mam pojęcia czy tam jest jakiś odpowietrznik. Proszę o pomoc.
Opublikowano

Można silikonem zaślepic otwór z ktorego cieknie w pompce ale chyba stac ciebie kupić nowa pompke febi przed zima?

Ostatnio robiłem sekcje takiej pompki i korozja zniszczyła środek tak więc ratowanie pompki mija się z celem.

Warto więc latem używać płynu a nie samej wody.

Bmw tez zrobiło modernizacje uszczelki pompki z koszyczkiem więc od razu kup tez nowa uszczelke z sitkiem.

MADE IN PRL
Opublikowano

Witam miałem podobny problem i u mnie ciekło na kątowniku od pompki spryskiwaczy lamp, pozycja 6, (sprawdź link)

https://czescidobmw.pl/vin/grouptreedetail.aspx?catalogid=BMW201605&vehicleid=128359406&ssd=$HQARW1BYUHJIFlsCAVsIBwwNAAEYFB8GWwgRYnQHAhYaSRMQXBEOW0dfWEsVOjkDdXBeVnB8XT4OChM$&groupid=10442&vin=

u mnie wymiana pomogła, sprawdź może tam masz wyciek, :o