Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem wyglada tak w mojej e36 318i m40 zaczelo szarpac przy ostrym ruszaniu.. nie wiem co sie stalo , swiece mam nowe , sprzeglo tez ... przeplywomierz , kable WN ? a moze to wina opon z tylu bo mam strasznie zdarte i nie kleja do asfaltu przy ruszaniu z wysokich obrotow i strzale ze sprzegla

Jak ktos mial pododbne objawy to prosze dajcie znac bo przyznam ze strasznie mnie to denerwuje nie chodzi nawet o to ruszanie z piskiem ale samo wlonczenie sie do ruchu drogowego jest utrudnione gdyz nie moge szybko ruszac

Prosze o wskazowki :-)

• Członkowie klubu
Opublikowano

Opony - raczej nie

Jeśli nie przerywa silnik to

mogą być to elementy zawieszenia - duże luzy w zawieszeniu

ale ja typuję na zawieszenie silnika - poduszki silnika ew skrzyni.

Mario

Opublikowano
u mnie wystepuje szarpanie gdy stoje w korku i auto sie nagrzeje troche, mechanicy powiedzieli, ze to cos z dociskiem sprzegla moze byc, e36 tak ponoc maja...:(
Opublikowano
Zobacz gumę łączącą przepływkę z kolektorem ssącym. Lub inna rada zobacz silent-blocki mostu czy nie są uszkodzone na co stawiam. U mnie np. szarpała czasami przy ruszaniu winą była własnie guma łącząca przepływkę pękła u spodu. Zobacz też czy półosie na moście nie mają bocznych wahnięć.
http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano
Otóż kolego jezeli szarpie przy ruszaniu,a zwlaszcza na cieplym silniku na 100% docisk tarczy,ale nic sie to nie dzieje te typy tak maja.
moje e39 525
Opublikowano
Zależy jak wygląda to szarpanie.U mnie powodem było przebicie na jednej z fajek przewodów WN.Przy normalnym ruszaniu było ok ale jak depnąłem w dolnym zakresie obrotów wyrazie szarpał potem szedł normalnie.Wszystko sie działo na rozgrzanym silniku.Podnies maske w nocy i poproś kogoś żeby przegazował. Jak zobaczysz że gdzies jest przebicie na przewodach (szczególnie w okolicach fajek) to wiadomo gdzie leży problem.Pozdrawiam
Opublikowano

Piszesz dokladnie o takim przypadku jak moj.....Myslalem ze wal ma jakies luzy-sprawdzono NIE

moze tuleja ( koszt 30zł w szkrzyni biegow w nia wchodzi wal napedowy)jak ma luz bedzie szarpac jakby silnik krokowy sterowal walem, chyba o takim szarpaniu mowisz-takie trykanie.

jeszcze jedno moga byc, nie wiem czy to poduzszki czy jakies sprezyny calego tylnego zawieszenia.

szukaj a znajdziesz i daj znac