Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj podczas wsiadania do auta wyskoczyła mi kontrolka która nie wiem czego dotyczy oraz co oznacza a mianowicie pionowa bateria z kluczykiem obok ? czy ktoś z was miał taki problem i wie co oznacza ten komunikat? w serwisówce nie ma informacji odnośnie tego więc pytam na forum.

Z góry dzięki

Karol

Opublikowano
Witam,

Dzisiaj podczas wsiadania do auta wyskoczyła mi kontrolka która nie wiem czego dotyczy oraz co oznacza a mianowicie pionowa bateria z kluczykiem obok ? czy ktoś z was miał taki problem i wie co oznacza ten komunikat? w serwisówce nie ma informacji odnośnie tego więc pytam na forum.

Z góry dzięki

Karol

Umierająca bateria w pilocie?

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

poczytajcie przed wymiana baterii, ponoć trzeba to zrobić dośc szybko aby sie nie rozprogramowało

ja robiłem sam i bez żadnego problemu (niektórzy sugerują ASO)

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
Miałem to samo. Ściągnij u zegarmistrza osłonę z pilota, żeby mu pokazać jaka bateria jest potrzebna a przy okazji niech Ci wymieni. Ja wymieniałem sam i nie ma żadnego problemu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic się nie dzieje. Ja miałem polski napis o słabej baterii na liczniku, autem nie jeździłem, a baterie wymieniłem od razu w obu kluczykach. Wszystko działa jak należy. :) W ASO 32 zł za kluczyk, u zegarmistrza ta sama bateria z wymianą 10 zł.
Benzyna zamiast krwi...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hej, podepnę się pod temat. Wie ktoś czy jest gdzieś dostępne logo BMW do pilota (przycisk zamykania) i jak je wymienić?
BMW F31 318d 143pk aut.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Tak - dostępne w ASO. Zmieniałem w E90 bo się starło w obu kluczach. Proste. Podważasz i usuwasz stare i przyklejasz nowe (może być klej typu kropelka)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Tak - dostępne w ASO. Zmieniałem w E90 bo się starło w obu kluczach. Proste. Podważasz i usuwasz stare i przyklejasz nowe (może być klej typu kropelka)

Czyli jak mam taki kluczyk https://goo.gl/images/hARNxv to nie muszę go rozbierać tylko podważyć logo i ma wyjść? Czy trzeba rozebrać i dopiero odkleić?

BMW F31 318d 143pk aut.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ASO w Bielsku dowiedziałem się, że do F30 nie jest dostępne okrągłe logo do kluczyka, ani nowa obudowa kluczyka. Tylko cały oryginalny kluczyk pod zamówienie. Może się mylą???
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
W ASO w Bielsku dowiedziałem się, że do F30 nie jest dostępne okrągłe logo do kluczyka, ani nowa obudowa kluczyka. Tylko cały oryginalny kluczyk pod zamówienie. Może się mylą???

Chyba mają rację, bo w realoem w sekcji kluczyk występują tylko cztery rzeczy:

- pilot

- kluczyk wsuwany

- bateria

- sterownik FEM.

Jedyne co to pozostaje zamówienie emblematu 11mm od innego modelu i własna kreatywność. Tylko pytanie jak odkleić to stare logo, żeby przypadkowo nie uszkodzić samego pilota.

BMW F31 318d 143pk aut.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mam jeden nie działający kluczyk w F31. Pokazuje w aucie że jest słaba bateria w pilocie - ale kluczyk nie działa.

Wystarczy wymienić baterię, czy trzeba jeszcze programować?

Mój brat też ma jeden niedziałający pilot/kluczyk w F30, u niego wymiana baterii nic nie pomogła.

Pozdrawiam

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Kupiłem nową baterię CR2450 Sony. Po wymianie pilot/kluczyk działa :D

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, Panowie po wymianie baterii w kluczyku BMW F30, wyświetla nadal komunikat o słabej baterii, miał ktoś podobny problem? Dodam że kolejną nową założyłem i nadal wyświetla komunikat.
Opublikowano
U mnie jest tak, że jak mam zapasowy kluczyk ze sobą to momentalnie wywala informację o słabej baterii. Przy jednym kluczyku na terenie samochodu nie ma tej informacji. Może Ty też masz ze sobą drugi kluczyk?
BMW F31 318d 143pk aut.