Skocz do zawartości

Rodzaje filtrow wg książki serwisowej. F10 535i

feel_x

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Panowie mała pomoc w rozkminieniu filtrow w ksiazce serwisowej. Dodaje foto:

www.fotosik.pl/zdjecie/ca09a8eae65228c5

Czym sie różnią i gdzie znajdują filtry mikro i recylkulacyjny czyli 1 i 2 na foto :roll:

Ten przedostatni to powietrza.

I kolejna sprawa. Filtr paliwa w f10 535i jest normalnie kolo drzwi kierowcy? Bo w e90 byl wbudowany w baku i niby niewymienialny. A tutaj? I jaki lepiej wziac Mann czy Bosch?

🙃🙃

W F10 535 nie ma filtra paliwa i jest tylko sitko w baku.

Masz za to dwa filtry kabiny jeden obok drugiego -> viewtopic.php?t=239015

Wg mnie oznaczony jest on microfilter a nie mam pojęcia dlaczego jakiś recyrkulacyjny w książce podają (może mieli na myśli te 2 filtry kabiny?).

• Zasłużeni forumowicze

Tak to wiem ze sa dwa mikro obok siebie. Dlatego wlasnie zastanawiam sie co to za filtr ten recylkulacyjny

Na realoem pokazuje ze jest filtr paliwa

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=FR71-EUR-01-2010-F10-BMW-535i&diagId=16_0776 :? Nawet mozna go kupic wlasnie z Bosch lub Mann. No ale jak go faktycznie nie ma to nie ma co kombinować.

🙃🙃

Szukales po swoim VIN? Ja przed chwila dla pewnosci patrzyłem po swoim na ten sam rysunek i mam zupelnie inny rysunek no i oczywiście brak filtra.

Kilka miesiecy temu jak kupowalem auto to mialo dziurke w przewodzie paliwa skrajnym dolnym lewym na tym rysunku i rozebralem wszystkie mozliwe oslony i na bank nie bylo filtra.

Najlepiej spradz fizycznie u siebie.

• Zasłużeni forumowicze
Wyglada na to ze niektore maja zaleznie od kraju (chiny) lub jak sie ma kod po vin S1AKA nie mam tego kodu w vinie wiec i nie mam filtra paliwa osobno na przewodach.

🙃🙃