Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miło mi Was powitać po kilku latach przerwy ;)

BMW w posiadaniu około roku, przez ten czasu zaszło kilka zmian, były plany sprzedaży i zmiany na e90 lci 330d/335d ale nie było nic ciekawego i zrezygnowałem ze sprzedaży. Być może na przyszły rok :wink:

BMW serii 3 rocznik 2010, użytkowany od 2011

2.0 diesel N47D20C, pomiar mocy :

c0la1Hu.png

Tuż po zakupie

EWaziOx.jpg

Po zakupie auto trafiło do firmy Miller/s Detaling na odświeżenie lakieru i gruntowne czyszczenie.

WRMtwLR.jpg

Nie mogłem patrzyć na te 16calowe felgi, więc wybór padł na ciekawy wzór z BMW styling 177

AgiqroF.jpg

q7i54JA.jpg

a potem małe prace przy zawieszeniu :

- Eibach Pro Kit + amory Bilsten

- nowe gumy na wahaczach przód Leamoforder

- nowe górne mocowania amortyzatorów leamoforder P/L

- wahacze tył - wymiana tulei Leamforder oraz śrub od regulacji zbiezności/kątow

- regulacja : zbiezność i kąty 3d

Efekt nie do końca był zadowalający... auto mogłoby siąść troszkę nizej :(

ZiJoiFY.jpg

w między czasie wpadła końcówka wydechu hand-made od ExtremeProjekt Exhaust

Kw4yLpR.jpg

CyB9HaR.jpg

zymWWNI.jpg

oraz lotka

8cSHs6m.jpg

i został ponownie polakierowny zderzak, który był obity od kamieni :( przy okazji "łezki" zostaly pomalowane na srebrno

XBFabsE.jpg

LDGRjUi.jpg

Środek ? Bez rewelacji, ale oczywiście był plan na zmiany (koniecznie chciałem dakota lemon)

tlfBoXu.jpg

XmiT4JB.jpg

Zatem poszukiwania - dakota lemon + czarna podsufitka i udało się ! Fotele zamontowane plug&play

EV14ofi.jpg

1o6tZJs.jpg

0IFSyiX.jpg

TCaX7Py.jpg

Podsufitka (czeka na montaż)

fe3Vqbr.jpg

L59h1j4.jpg

Aktualny wygląd auta :

WsJkoaN.jpg

Kolejne plany

- bi-xenon

- kierownica sport

- listwy piano-black

- nagłośnienie Logic7

- navi :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z takimi planami to nie wiem czy korzystniej nie byłoby trzymać się poszukiwań tej 330d/335d. ;) Ale powodzenia.

Auto w ładnej podstawie. Chociaż ten wzór felg nigdy mi nie podchodził do czegokolwiek innego niż X.

Opublikowano
Z takimi planami to nie wiem czy korzystniej nie byłoby trzymać się poszukiwań tej 330d/335d. ;) Ale powodzenia.

Auto w ładnej podstawie. Chociaż ten wzór felg nigdy mi nie podchodził do czegokolwiek innego niż X.

Bez przesady, że aż taka podstawa ;) widziałem biedniejsze : bez start-stop, bluetooth, a nawet i bez klimatronika :)

Co do 330d - jeżeli trafi się dobry egzemplarz poliftowy w kwocie około 50.000 chętnie zmienie plany, ale poszukiwania trzy miesieczne pokazały mi, że 90% to auta powypadkowe, a jeżeli było coś rozsądnego lakierniczo, to techniczne na start 10/15k = więc finalnie 60-65k za e90 w sedanie to troszkę (dla mnie) zaprorowa kwota - chodzi o fakt e90 w dieslu w tej cenie.

Opublikowano

powodzenia w realizacji planów :)

a chipa nie ? :D

jeszcze podłokietnik w kolorze skóry by tu dobrze pasował :D .

Nie kusiły Cie fotele sporty?

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
powodzenia w realizacji planów :)

a chipa nie ? :D

jeszcze podłokietnik w kolorze skóry by tu dobrze pasował :D .

Nie kusiły Cie fotele sporty?

Kusiły mnie sporty, ale nie mam m-pakietu i średnio by to wyglądało, a co do podłokietnika - jest czarny tak jak skóry w drzwiach, też myślałem nad jasnym, ale nic sensownego na allegro nie ma.

Opublikowano
Sporty sa na wyposażeniu nie tylko w mpasztecie :wink:

w takim razie zwracam honor :wink: Jak kupowałem fotele, to myślałem, że sporty tylko w połączeniu z m-pakiet były, dlatego szukałem zwykłych

Opublikowano
czarny sufit był tylko w m-pakiecie możliwy ? Nie wydaje mi się, ale może jestem w błędzie jak z fotelami.
Opublikowano
mam pytanie odnośnie końcówki wydechu. Zamawiałeś taką kombinację czy to radosna twórczość zakładu montażu wydechów? Pytam bo właśnie coś takiego chodzi mi po głowie i nie mogę patrzeć na tą ssawkę od odkurzacza.
Opublikowano
czarny sufit był tylko w m-pakiecie możliwy ? Nie wydaje mi się, ale może jestem w błędzie jak z fotelami.

Czarny sufit występuje w konfiguracji z m :wink:

Opublikowano

Czarny sufit występuje w konfiguracji z m :wink:

Nie wiem jak bylo w seri E ale w F30 jest czarny sufit w luxury line

Opublikowano

W e9x nie było luxury line. Nie trzeba było mieć mpakietu, żeby miec czarny sufit. Zdarzały się kombinacje standard na zewnątrz plus shadowline, a w środku czarny sufit, sportowe fotele, gałka mpakiet, kierownica mpakiet ale bez podstopnicy (która była tylko w pełnym mpakiecie czyli środek i na zewnątrz).

Ponadto czarna podsufitka (czyli inaczej individual anthrazit) wystepowała w wersji individual właśnie, w karoserii koloru z palety individual, felgami individual i środkiem individual (sufit, inne skóry, inne listwy ozdobne, kierownica z drewnianą wstawką w wieńcu i blendą z napisem individual itp.).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, ani fotele sportowe, ani czarna podsufitka, ani nawet kierownica M nie musi występować w Mpakiecie. Ładny kolor skóry, ale felgi mi nie podchodzą do E90.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Świetnie wygląda ! połączenie Lemona z Czarnymi elementami jest smerfastyczny !!

gratuluję pomysłu i wykonania !

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

Opublikowano
mam pytanie odnośnie końcówki wydechu. Zamawiałeś taką kombinację czy to radosna twórczość zakładu montażu wydechów? Pytam bo właśnie coś takiego chodzi mi po głowie i nie mogę patrzeć na tą ssawkę od odkurzacza.

Powiedziałem im, że chce dwu-rurkę delikatnie grubszą niż fabrycznie, no i sami zrobili calość od A do Z ręcznie. Chłopaki pracowali na kwasówce, a finalnie zrobili polerkę samej dwururki. Cenowo : 300zł Miałem brać końcówkę Ulter N2-70 w cenie około 200zł + montaż około 50zł ale był długi okres oczekiwania na paczkę, więc podjechałem do chłopaków, opanowali temat w jeden dzień.

Końcówka z perspektywy tylnej

v1dnRVU.jpg

Opublikowano
...ani fotele sportowe, ani czarna podsufitka, ani nawet kierownica M nie musi występować w Mpakiecie...

W ori mpakiecie wszystkie w/w elementy muszą występować.

Opublikowano
Koledze pewnie chodziło o to, że w/w elementy nie musiały wystepować tylko i wyłącznie w m-pakiet jak ktoś wyżej napisał.
Opublikowano
...ani fotele sportowe, ani czarna podsufitka, ani nawet kierownica M nie musi występować w Mpakiecie...

Tu Was zaskoczę moje e90 miała w środku: czarną podsufitkę, gałkę M, kierkę M, sportowe fotele M. Po VINie wychodziło to wszytko pomimo tego, że nie miała Mpakietu ;)

---------------------------------Moja galeria------------------------------------

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339720&p=2477504#p2477504 jest

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=306494 [*] była

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu Was zaskoczę moje e90 miała w środku: czarną podsufitkę, gałkę M, kierkę M, sportowe fotele M. Po VINie wychodziło to wszytko pomimo tego, że nie miała Mpakietu ;)

Dokładnie o to mi chodziło, jak napisał kolega SianeK.

Wiadomo, jak się ma w vinie Mpakiet, to całe to wyposażenie musi występować, ale niektóre elementy jak np. kierownica, gałka, czy czarny sufit mogą występować w aucie, bez vinowego Mpakietu.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
no ciekawy.. .tez bede mial podobne koncowki ;)

zainspirowały moje :P + blisko do firmy, w której ja robiłem ? Czy zupełnie coś innego ?

Opublikowano
Muffler delete bede robil zrobia mito w ctr w zabrzu przy okazjija robie dpf off I oni mi stroja I wzmacniaja..
Opublikowano
Muffler delete bede robil zrobia mito w ctr w zabrzu przy okazjija robie dpf off I oni mi stroja I wzmacniaja..

muffler delete w dieslu 2.0 ? :wink: