Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam BMW F31 z 2013 r. ,a razem z nim mały problem odnośnie strumieniowania muzyki przez bluetooth :/

W zakładce multimedia mam tylko dostępne 2 wejścia: AUX oraz USB.

Jak mogę włączyć/zrobić żeby pokazała mi się tam opcja BT ???

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Szymon

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak sparujesz telefon to w menu BT w podłączonym telefonie powinny być opcje telefon i audio. U mnie tak jest... obie zaznaczone. Po podłączeniu telefonu wciskam media i się przełącza...

Sent with handy.

Opublikowano

Rozumiem, że tą opcję telefon + audio ustawiam na telefonie tak ?

A wcześniej przed tym w multimediach miałeś tylko AUX + USB czy bluetooth też był tylko nie aktywny ?

Opublikowano
Jak sparujesz telefon to w menu BT w podłączonym telefonie powinny być opcje telefon i audio. U mnie tak jest... obie zaznaczone. Po podłączeniu telefonu wciskam media i się przełącza...

Sent with handy.

Ok u mnie np to działa ale tylko do odtwarzania muzyki ktora jest zapisana w formie plikow na telefonie, Spotify juz nie działa po BT i musze spinać kablem. Tak ma być?

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Ano właśnie to jest mój problem, że nie chce spinać kablem tylko strumieniować przez BT :)

To czekam na rozwiązanie Twojego problemu:-)

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

ja ok 2 tyg jeździłem f31. wystarczyło sparować telefon (S7) i sam od razu odpalił Spotify i po BT słał muzykę (włącznie ze sterowaniem z kierownicy), a net się udostępniał dla auta. Jedyny minus, że dość cicho szła muzyka, żeby nie powiedzieć bardzo cicho przy max zgłośnieniu

parametry tej F31 można zobaczyć u mnie w galerii na str. 7

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

Opublikowano
ja ok 2 tyg jeździłem f31. wystarczyło sparować telefon (S7) i sam od razu odpalił Spotify i po BT słał muzykę (włącznie ze sterowaniem z kierownicy), a net się udostępniał dla auta. Jedyny minus, że dość cicho szła muzyka, żeby nie powiedzieć bardzo cicho przy max zgłośnieniu

parametry tej F31 można zobaczyć u mnie w galerii na str. 7

Być może jest to uzależnione też od wersji wyposażenia. Obiło mi się o uszy, że można mieć BT z opcją tylko na telefon bez strumieniowania muzyki. Wydaje mi się to bezsensu ale może coś w tym jest :/

Opublikowano
Ja mam z 2012r i tak mam, bez muzyki. Ale dokupiłem odbiornik bluetooth, wpiąłem w AUX i gra jak firmowe.
17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
Opublikowano
Ja mam z 2012r i tak mam, bez muzyki. Ale dokupiłem odbiornik bluetooth, wpiąłem w AUX i gra jak firmowe.

mam tak samo w mojej e91 ;) jedyny minus u mnie to brak sterowania z kierownicy

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

Opublikowano

masz w bagażniku pod podłogą moduł combox?

jeśli tak to wystarczy dokodować opcję rozszerzonego bluetooth.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie w F34 (2016) strumieniowanie bluetooth działało bez zarzutów do momentu jak zmieniłem tel na model z Androidem 8.0.0. Oreo. Teraz mam ten sam problem co kolega wyżej - mogę rozmawiać na głośnomówiącym ale nie mogę strumieniować muzyki, jakby auto w ogóle nie widziało sparowanego telefonu.
Opublikowano
U mnie w F34 (2016) strumieniowanie bluetooth działało bez zarzutów do momentu jak zmieniłem tel na model z Androidem 8.0.0. Oreo. Teraz mam ten sam problem co kolega wyżej - mogę rozmawiać na głośnomówiącym ale nie mogę strumieniować muzyki, jakby auto w ogóle nie widziało sparowanego telefonu.

Mam dokładnie to samo po aktualizacji Andka do 8.0.0. Wcześniej Spotify, Tidal śmigały bez problemu. Teraz koniec. Na szczęście rozmowy działają dalej ok. Ale brak strumieniowania muzyki jest w dłuższym okresie nieakceptowalny. Wiem, że to nie wina auta, tylko Oreo. Czekam na jakieś rozwiązanie problemu.