Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Oj tam oj tam nie jest tak źle, wytrzymują spokojnie ponad 1,5 roku, co jest świetnym wynikiem.
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie dawno był temat o wycieraczkach na forum o e39 i na te bosch strasznie narzekali .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo one w stosunku jakość/cena są beznadziejne.
Opublikowano
Oj tam oj tam nie jest tak źle, wytrzymują spokojnie ponad 1,5 roku, co jest świetnym wynikiem.

Tyle to wytrzymują moje Alco, które kosztują 10 pln za sztukę bardzo ładnie i cicho pracują.

Opublikowano

Tyle to wytrzymują moje Alco, które kosztują 10 pln za sztukę bardzo ładnie i cicho pracują.

I tym mnie przekonałeś :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Właśnie pisałem o tych wycieraczkach, tylko że one nazywają się Alca, alco to pod sklepem pewnie leży, chyba że są jeszcze jakieś inne.

Alca są ok ale krótko dają radę, choć cena może być przekonywująca, zwłaszcza że po zniżkach kosztują tyle co nic.

Opublikowano

Rzeczywiście Alca.

Nawet gdybym mial je co miesiąc zmieniać to nie dam się więcej nabrać na valeo czy boscha za 100 parę złotych.

Opublikowano
właśnie też o tych Alca słyszałem tylko pytanie bo są na alledrogo Alca bezprzegubowe te nowoczesne i tu pytanie lepiej brac tradycyjne czy te nowoczesne?
Opublikowano
Ja miałem kiedyś zwykłe alca w jakimś samochodzie, teraz też je wypróbuję, tylko dobrą długość prawej muszę dobrać, najwyżej stracę 16zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie Alca wytrzymały dwie zimy, dopiero teraz jedna lekko rozmazuje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

To ładnie. A jak problem nieprzylegania, odstawania, mazania i przeskakiwania przy większych prędkościach ?

Nie pamiętam, czy alca robi od strony kierowcy ze spojlerem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przylegają dobrze a mazać zaczeła ostatnio pasażera, nie przypominam sobie żeby przeskakiwały, mam bezprzegubowe, ale teraz wezmę zwykłe, jakoś bardziej mi pasują.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Ja montowałem Alca tydzien temu bo mi w trasie urwało przez oblodzenie takie bezprzgubowe. Lewa 60 mm, prawa 50mm. Można z lewej założyć 58 mm.

Przylegają....idealnie. Tyle, że to są takie zwykłe starodawne. Moim zdaniem najlepsze.

Opublikowano

Wiem wiem, kiedyś miałem na jakimś samochodzie przez chwilę.

Jutro podskoczę go do sklepu i założę, jak zwyklaki alca polecacie.

Opublikowano
. Lewa 60 mm, prawa 50mm. Można z lewej założyć 58 mm.

Nie wiedziałem, że produkują pióra do modeli :mrgreen:

Ja ostatnio kupiłem za 7zł wycieraczkę w Auchan. Najtańsza bo na zimę ;) Mocowania nie pasowały, więc zamieniłem gumy i jest ok. Jak na zimę to tylko najtańsze. Po co wydawać hajs na wycieraczki, które mogą się uszkodzić przez lód na szybie?

Opublikowano

Z powyższych opinii wnioskuje, że wszyscy zgodnie polecają klasyczne przegubowe alca.

I te zaryzykuje, ponoć ma wrócić mróz, także nawet jakby umarły po 2 miesiącach to niewielka strata pieniędzy.

Opublikowano

mikan do e46 320d wycieraczki ALCA

strona kierowcy 58cm pasażera 50cm

gdzie to można dostać prócz allegro? bo za wycieraczki wychodzi mi 14zł a przesyłka 22 :mad2:

Opublikowano
CPN to nie bardzo. Słyszałem, że Pewex wprowadza, ale musisz mieć bony. Wiesz co to bony, pamiętasz?
Opublikowano
ale musisz mieć bony.

Niema problemu bo zielone możesz wymienić na bony.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedyś były w tesco, teraz nie wiem, bo dawno nie kupowałem :P widziałem je też na stacji Lukoil.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL