Skocz do zawartości

E39 528 Obciera jedno tylko koło po wymianie amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z jednym kołem. Przy większych nierównosciach koło obcierało od nadkole. Posiadam koła 18' 235, 40. Auto już troszkę u mnie i mam nadzieję, że jeszcze troszkę pobędzie to wymieniłem amortyzatory i sprężyny tył ale jest identycznie jak wcześniej. Obciera tylko jedno koło po prawej stronie. Wcześniej tył był -30, po wymianie również -30. Macie może, drodzy forumowicze, pomysł czego to może być przyczyną?

Byłem pewien, że odpowiada za to tylko amorek + sprężyna... Tylko z tą stroną jest kłopot.

Drugie pytanie czy jest sens w takiej sytuacji bawić się z nachyleniem kół (negatywem)?

Zdjęcie dla podglądu jak to wygląda

bDR2SWl.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niech mechanik dobrze przetrzepie zawieszenie, poza tym robiłeś geometrię?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

robiona była w maju, w czerwcu przegląd

i tu i tu nie było problemów, miesiąc, dwa po zaczęło właśnie obcierać, wymienione amortyzatory i sprężyny dosłownie 2 tyg temu, planuję ponowną geometrię gdy w weekend i przód wymienię, chciałem wlaśnie dopytać wcześniej na co zwrócić uwagę, co może być przyczyną