Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Wymieniłem regulator w alternatorze na nowy firmy Bosh, lozyska się kręcą z małym oporem, luzów nie wyczułem, założyłem nowy pasek oraz sprawdziłem rolki. Akumulator ładowalem podczas wymiany. Uruchamiam samochód, pokazuje mi ladowanie w teście 9.0 na 14v, po 5 min spada do 12, przejechałem 2km i spada dalej, zaparkowałem i ciagle spada.. jak ładowanie wyniosło 7 wyłączyłem silnik. Naladowalem akumulator jeszcze raz i sytuacja się powtarza. Co może pobierać mi prąd? Odłączyłem bezpieczniki klimatyzacji, nawiewu bo dziwne dźwięki wydawały, lecz nie pomogło. Gdzie szukać przyczyny? :/

Chce odłączyć podgrzewacz wody jednak nie wiem gdzie jest.

Edit, pozwoliłem silnikowi pochodzić 20 min, napięcie wzrosło do 14v, przejechałem się kawałek i kontrolka akumulatora zaświeciła się jak za pierwszym razem kiedy wystąpiło spadające napięcie przy wyższych obrotach silnika, teraz znowu auto stoi z napięciem 11,8 i powoli opada.

Edytowane przez b4rth
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj cały alternator do sprawdzenia, bo jak widać to nie regulator jest przyczyną, zresztą po takich objawach widać to było od razu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ogóle to mylisz pojęcia. Słabo ładujący alternator to nie to samo co uciekający prąd z akumulatora. Zostaw ten podgrzewacz i oddaj alternator do regeneracji.