Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam Nawi Pro, duży LCD, i denerwuje mnie dublowanie stacji radiowych, niektóre stacje są tylko zdublowane, inne zaś po 5-6 takich samych, nieisotne czy to RMF czy RadioZet każda stacja jest X wyświetlona na liście, można temu jakoś zaradzić :D? Strasznie jest to irytujące, żeby wybrać inną. W BMW E90 nie miałem takiego problemu, każda stajaca była tylko raz wyświetlona:D

Opublikowano
U mnie wszystkie są tylko po 1 razie wyświetlane. Może pozapisywałeś sobie kilka razy tą samą stację. Użyteczność niektórych części iDrive nie jest najlepsza - właśnie z tymi stacjami radiowymi jest kiepsko.
Opublikowano
A jak w ogóle zaktualizować listę stacji, przykładowo auto kupione w Gdyni ma nieaktualną listę w Kołobrzegu? Też się powtarzają.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem jest inny. Trzeba przekodować jedną funkcję.

Tak właśnie myślałem jak możesz napisz co dokładnie przekodować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A wyświetlają Ci się, razem z nazwami stacji radiowych, częstotliwości poszczególnych stacji?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli chodzi o mnie to w e63 lci z cic auto z usa mam w dostępnych stacjach radiowych np 3 razy pod rząd radio zet potem 2 razy rmf itd przy przerzucaniu z kierownicy zmienia normalnie stacje a z pokrętła dodatkowo głupieje na tych dublach. Można zaprogramować stację i problemu nie ma ale w trasie jest to upierdliwe. Kilka rzeczy przekodowałem z usa np połówkowe fale ale tutaj nie mam pomysłu co jeszcze zmienić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie pamiętam teraz co z tym trzeba było zrobić. Musiałbym się podłączyć I spojrzeć. Kiedyś w F10 z USA miałem ten problem I chyba w jakimś F30 ale teraz nie pamiętam co było nie tak. Ręcznie nawigację przestawiałeś na EU I PL?
Opublikowano

Co do mojej beemki to była w Mcarsie oni wgrywali softa/nawiPL. Wyświetla tylko nazwy stacji brak częstotliwości.

W ustawieniach nawigacji można zmienić na EU?

• 3 lata później...
Opublikowano

Hej

Odświeżę kotleta, mam ten sam problem co kolega a mianowicie podublowane stacje radiowe. Auto jest po konwersji z USA na Europe. Podpowie ktoś ci jeszcze dokodowac aby to naprawic

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak pisalem wyzej. Pamietam problem, ale nie pamietam jak go rozwiazywalem. Pojawial sie on tylko przy konwersji recznej.

Zrob po prostu prawidlowa konwersje. Zmien klucz kodowy na odpowiednik Twojego auta ale europejski, na liscie wyposazenia zmien zamiast 853 -> 8A1, wywal 645 i 655, zamiast 697 -> 698. Potem przekoduj normalnie po VIN i powinno byc ok wszystko.

Opublikowano

Hej

To już nie mój level kodowania, robiłem konwersję poprzez bimmercode. Cała konwersja z USA poszła bez problemu, tylko pozostal ten jeden mankament.

Opublikowano

Hej

Ktoś z okolic Radomia co może poprawić kodowanie radia aby usunąć powtarzające się stacje, lub podpowiedzieć co zmienić jeszcze poprzez Bimmer code?

• 2 miesiące temu...