Skocz do zawartości

Czy można zamknąć sam bagażnik bez zamykania drzwi ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jak w temacie.

Mam oryginalny centralny, ale ten bez sterowania w kluczyku.

Czy można zamknąć sam bagażnik ?

Próbowałem przy otwartym centralnym zamknąć bagażnik kluczykiem, ale nawet nie chce się przekręcić.

Mam coś zwalone czy tak już jest ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

W E-32 kluczykiem można było sterować czy bagażnik się otwiera/zamyka razem z centralnym czy też nie...

Nie wiem jak w E36...??

A czy możesz kiedykolwiek otworzyć kluczykiem bagażnik ?? bo może kluczyk nie działa - bo ktoś próbował się włamywać i rozwalił wkładkę ??

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

• Członkowie klubu
Opublikowano
A czy możesz kiedykolwiek otworzyć kluczykiem bagażnik ??

A widzisz... w tą stronę nie sprawdzałem... :wink:

zaraz zobaczę

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
A czy możesz kiedykolwiek otworzyć kluczykiem bagażnik ??

A widzisz... w tą stronę nie sprawdzałem... :wink:

zaraz zobaczę

Nie mogę przekręcić kluczyka w zamku bagażnika, ale nie wydaje się być "ruszany".

Kolega, który parę dni temu kupił sobie takie samo auto jak moje, zwrócił uwagę, że nie mam głównego kluczyka.

I u jest chyba pies pogrzebany :evil:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Nie mogę przekręcić kluczyka w zamku bagażnika, ale nie wydaje się być "ruszany".

Kolega, który parę dni temu kupił sobie takie samo auto jak moje, zwrócił uwagę, że nie mam głównego kluczyka.

I u jest chyba pies pogrzebany :evil:

Raczej nie...

TO o czym kolega mówi - to chyba kluczyk serwisowy (taki szary) - którym właśnie nie możesz otworzyć bagażnika i schowka... !!!

Raczej zwykłym kluczykiem (tym co odpalasz) powinieneś otworzyć bagażnik... tak jak i drzwi (lewe i prawe) :)

Raczej bym obstawiał "włam" - te zamki przy próbie włamania "łamią się" w środku blokując wszystko, a z zewnątrz niewiele widać.. no chyba, ze złodziej miał tylko młotek na wyposażeniu.. :(

Dodatkowo dodam, ze włam przez bagażnik jest dość popularny... :( :(

Złodzieje wiedzą, że większość monterów alarmów nie podłącza klapy bagażnika... !!!

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

• Członkowie klubu
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=41_1055&hg=41&fg=40

Klucz 2 i 3 różnią się od siebie tylko tym, że 2 świeci ?

Bo ja mam tylko 3.

Kolega ma komplet i mówi, że bagażnika nie mogł otworzyć takim jak mój.

Ale Twoja wersja jest chyba bardziej prawdopodobna...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=41_1055&hg=41&fg=40

Klucz 2 i 3 różnią się od siebie tylko tym, że 2 świeci ?

Bo ja mam tylko 3.

Kolega ma komplet i mówi, że bagażnika nie mogł otworzyć takim jak mój.

Ale Twoja wersja jest chyba bardziej prawdopodobna...

no może.. ja też mam kluczyki 2 i 3 i jak chcesz to sprawdzę... czy oba działają ...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

• Członkowie klubu
Opublikowano

To zerknij jak możesz...

Właśnie się go dopytałem - na 100% nie może nim otworzyć bagażnika. Tylko nie pamięta czy się przekręca, czy nie...

jak u Ciebie będzie tak samo...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
hehe. Ja mialem ten sam problem i centralny zamek. tzn dalej mam. Niestety silownik w bagazniku mi sie zepsul i kombinowalem jak tu otworzyc jesli sie nei da kluczykiem otworzyc. No wiec wzialem kluczyk rezerwowy i mysle kurde nie da sie. Ale krece i krece i prubuje az wraz sie udalo przekreciec i dziala. Tzreba troszke ruszac az sie odblokuje. Mam nadzieje ze u was tez zadziala:))

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

u mnie jest tak że mogę otwozyć kluczykiem bagażnik. Jeśłi mam zamknięte wszystkie drzwi to otwierając bagażnik otwieram też drzwi i na odwrót. Z kolei jeśli mam otwarty kluczykiem bagażnik, to jak zamykam drzwi automatycznie zamek odbija i owiera sie muszę jeszcze raz przekręcić aby zamknąć drzwi .

pozdr.

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
To zerknij jak możesz...

Właśnie się go dopytałem - na 100% nie może nim otworzyć bagażnika. Tylko nie pamięta czy się przekręca, czy nie...

jak u Ciebie będzie tak samo...

zerkam i ..

Mam 3 kluczyki - opisany wcześniej na rysunku jako pkt.14 i pkt.15 (dokładnie sprawdziłem :)), które po analizie z suwmiarką okazują się być identyczne !!! :mrgreen: (różnica jest w uchwycie taka, że jeden z nich - pkt.14 - ma diodę i bateryjkę...) oraz kluczyk szary (pkt. 16) który ma identyczne nacięcia tylko brakuje mu przeszlifowania wzdłuż kluczyka (które są na kluczach z pkt.14 i pkt.15).

Kluczyk szary (servisowy) nie daje się włożyć do zamka schowka oraz bagażnika !!! (brak tego przeszlifowania i kluczyk się nie mieści.. poza tym kluczyk jest troszkę szerszy ~0.1-0.15 mm od normalnych - chyba, ze tamte mam wytarte...), ale kluczykiem szarym otwieram wszystkie drzwi i zapalam normalnie samochód..

Kluczyki czarne (z diodą świecącą i ten bez) działają u mnie wszędzie...

Ciekawe jest to co napisał RISTO - że się odblokował ... :jawdrop:

Dlaczego miałby się "zaciąć" od nieużywania, a potem takim "kręceniem" nagle odblokować :?: :?: ale wszystko jak widać jest możliwe...

Daj znać co się okazało...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

Opublikowano

Tymi kluczami wszystkie zamki otwierasz i zamykasz

http://img440.imageshack.us/img440/3386/dsc01184oked7.jpg

Natomiast tym kluczem nie da się otworzyć ani schowka wewnątrz auta ani bagażnika, klucz nie daje się wsunąć do zamka

http://img440.imageshack.us/img440/9593/dsc01185okgy3.jpg

Jeżeli chodzi o sam zamek to przy zamknietych drzwiach przekręcając klucz w zamku bagażnika zamykasz całe auto i otwierasz.

Jeżeli samochód jest zamknięty z RYGLOWANIEM to wtedy zamek bagażnika działa autonomicznie czyli przekręcając klucz w zamku zamykasz lub otwierasz bagażnik ale nie otwierasz drzwi samochodu.

Odpowiadając na pytanie z tematu : to tak możesz zamknąć sam bagażnik kluczykiem nie zamykając reszty samochodu, jedyny warunek to w czasie zamykania bagażnika drzwi muszą byc otwarte.

Opublikowano
Jak w temacie.

Mam oryginalny centralny, ale ten bez sterowania w kluczyku.

Czy można zamknąć sam bagażnik ?

Próbowałem przy otwartym centralnym zamknąć bagażnik kluczykiem, ale nawet nie chce się przekręcić.

Mam coś zwalone czy tak już jest ?

Nie jak w innych ale w e31 jest tak ze jezeli przekrece na kluczyk schowek przed pasazerem to automatycznie zamyka sie bagaznik :!:

Opublikowano

Ciekawe jest to co napisał RISTO - że się odblokował ... :jawdrop:

Dlaczego miałby się "zaciąć" od nieużywania, a potem takim "kręceniem" nagle odblokować :?: :?: ale wszystko jak widać jest możliwe...

Najpierw nie moglem przekrecic kluczyka w zadna strone. Moze mogl sie zaciac. Nawet sam kumpel ktory ma E36 sie dziwil ze nie da sie kluczykiem otwierac i zamykac. Troszke to tak jakby rozruszalem i zadzialalo :D No i cozywiscie jak zamykam bagaznik kluczykiem to zamykam drzwi i na odwrot, ale jak mam otwarty bagaznik to musze dwa razy dzwi zamknac.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano
Daj znać co się okazało...

Się okazało, że kolega jest jeszcze chyba pod wrażeniem zakupu :wink: , bo ma tak, jak Ty opisałeś.

Więc u mnie albo zamek był łamany, albo się zblokował jak u risto...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png