Skocz do zawartości

BMW e46 320D 136Km Nie odpala dziwny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem tu nowy więc niewiem czy w dobrym miejscu pisze. Chciałbym opisać swój problem z bmw. Mianowicie podczas normalnej jazdy pod góre dodałem pedał gazu i zgasł. Pozniej odpalij jeszcze raz ,po dodaniu gazu zgasł. Odpalilem go na hola i tutaj były zaskakujące objawy: nierówna praca silnika 3,4 cylindra co jakiś czas , nie reaguje na gas , po wcisnięciu pedału gazu falujące obroty 500-850,900 . Po zgaszeniu silnika nie odpala. Teraz dodam że: paliwo jest, kontrolka podgrzewania swiec gaśnie po 2 sek nie zależnie czy zimny,ciepły. Jakie mogą byś prawdopodobne przyczyny tego zajscia? Jeżeli ktoś spotkał się z takim problemem w silniku M47 proszę o pomoc. Pozdrawiam :cry:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komputer z inpa i zacznij od błędów. Co to znaczy paliwo jest? Sprawdzałeś jakie jest ciśnienie przy wtryskiwaczach?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jedna z łatwych hipotez : miałeś mało paliwa do tego pompa paliwowa nie sprawna i pod górkę była przerwa w dopływie paliwa do silnika przez co się zapowietrzył.

Do puki nie podłączysz pod kompa to :

Zalej pod korek do tego zaparkuj z górki i spróbuj na plaka odpalić albo kilka razy dobrze zakręć.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Witam. Zanim oddam do mechanika pod komputer dodam że paliwo w filtrze paliwa podczas próby uruchomienia zbiera sie i nie ubywa tak ma być?
Opublikowano

Nie bardzo rozumiem twojego stwierdzenia.

Normalnie to cała droga paliwowa jest wypełniona paliwem i nigdzie nie powinno być powietrza nawet po nocnym postoju.

Gdy przekręcisz kluczyk na zapłon to się uruchamia pompa paliwowa która zasysa paliwo ze zbiornika i podaje przewodami paliwowymi poprzez filtr do pompy (wtryskowej) wysokiego ciśnienia (VP44).

Czy Ty słyszysz pompę paliwową ? sprawdziłeś jaki daje "sik".

Jak jej nie słychać to może pompa siadła, przekaźnik ?

W sprzyjających warunkach to pomimo nie wydajnej pompy paliwowej to pompa wtryskowa potrafi sama zaciągać paliwo z baku i silnik pracuje prawie normalnie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Sprawdzilem wlaśnie pompe. Paliwo wypełnia podaje z baku jest OK, na przedowdzie do wstryskiwacza też sie leje ropa. jest OK, widzialem olej w mijscu gdzie jest filtr powietrza 2 idzie do turbo od turbo na gore do jakigoś filterka wszystko jest w oleju ukapane. Tak ma być?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób foto, ale nie powinno być oleju w filtrze powietrza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Witam. jutro podeśle jak co. Dodam że paliwo z pompy na wtryskiwaczach plynie gdy poluzowałem . za mało odkręciłem czy nie ma cisnienia podczas krecenia?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej brak ciśnienia, od razu powinno ostro dawać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Życie..daj znać po jakie koszty i gdzie robiłeś, oczywiście czy wszystko jest ok po naprawie, bo nie jest to takie oczywiste niestety :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL