Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem z dokładnie chodzi o kwestię nieprzyjemnego zapachu spalin w kabinie auta. Gdy auto stoi na odpalonym silniku ( okna drzwi zamknięte, włączony nawiew zimny na 2 i obieg otwarty). Problem z nieszczelnym łącznikiem elastycznym rozwiązałem wymieniając go na nowy. Spaliny normalnie wylatują rurą wydechową.

Nie mam pojęcia co może być przyczyną tego smrodu w kabinie. Podczas jazdy problem zanika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrze ci wspawał ten łącznik. Tam nie ma skąd walić spalinami do kabiny oprócz tego łącznika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przerabialem temat. najczesciej jest to wlasnie lacznik elastyczny. u mnie wymiana calkowicie zalatwila sprawe. moga byc tez uszczelki pod kolektorem. trzeba tez sprawdzic caly uklad wydechowy ale od gory. bardzo czesto kawalek rury albo ktorys tlumik jest dziurawy na gorze. od spodu wydech wyglada ladnie ale gdzies delikatnie dmucha w gore i wszystko wlazi do kabiny. jesli elastyczny wymieniles to szukalbym przyczyny gdzies na poczatku wydechu. dalej - nawet jesli jest dziurawy - to juz do srodka nie bedzie wpadalo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesteś pewien, że to spaliny? Może olej cieknie spod pokrywy zaworów na rozgrzany kolektor wydechowy, stąd smród.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przytkać wydech i gdzieś coś się pokarze

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.