Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z góry przepraszam jeżeli nie ten dział. W moim e46 1998rocznik od dłuższego czasu miałem problem z samoczynnie blokującymi się drzwiami. Z braku czasu nie naprawiłem tego i teraz jestem w sytuacji kiedy mam otwarty bagażnik , kluczyki w zamkniętym samochodzie. Akumulator odpiąłem ale i tak nic to nie daje. Macie jakieś sugestie?
Opublikowano

drugi kluczyk i otwórz auto

wybij szybe w tylnych drzwiach (potem sobie wymienisz)

wezwij jakąś pomoc do zamkow i za 100/200 może Ci się włamie do auta.

możesz troche odgiąć drzwi na tyle żeby wsunąć drut jakiś sztywny i próbować nacisnąć guzik od centralnego zamka albo pociągnąć za klamke 2 razy.

możesz też srubować na siłe jakaś przyssawką opuścić którąś szybe ale uszkodzisz elementy podnoszenia szyby.

szukam
Opublikowano
Dzięki wielkie za pomoc mimo że jeszcze nie wypróbowałem większości. Drugiego kluczyka niestety nie mam. Wychodzi na to że szyba będzie musiała pójść. Nikogo w moim mieście teraz nie mogę znaleźć od awaryjnego otwierania. Jeszcze z przyssawką spróbuję.
Opublikowano

szyba jest tania, wiec wywal z tyłu szybe i za 20zł wymienisz, troche sprzątania i troche rozbierania ale co poradzisz jak auto potrzebne.

Folią zakleisz i auto do jazdy.

Kluczyk dorób, nawet sam grot wytnij żeby tylko móc auto otworzyć bez odpalania. Surowy kluczyk kosztuje ze 4/5zł, wycięcie grota 20zł i tyle.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mądry Polak po szkodzie ale trzeba było wcześniej pomyśleć o drugim kluczyku. Kup surowy, dotnij, a jak napiszesz do kolegi kermit_pl to Ci nawet zakoduje i będziesz mógł dorobionym kluczykiem odpalać.

Opcja minimum jak K3m0T wyżej.