Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem może ktoś się orientuje chcę wypalić filtr cząstek stałych posiadam AUTOCOM zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji AUTOCOM i nic to nie dało po przejechaniu około 40 km przy szybkości 80 km. Interesuje mnie jedno mam zamiar powtórzyć to samo ale nie jestem pewien czy to zda egzamin chcę podnieść samochód na kołkach uruchomić silnik i w ten sposób spróbować wypalić przy większej szybkości chodzi mi czy może być jakaś różnica jadąc samochodem a stojąc na miejscu przecież koła by i tak się obracały tak jak w czasie jazdy.

Poz :(

Opublikowano

Jest różnica i to ogromna. Silnik musi pracować pod obciążeniem żeby uzyskać odpowiednią temperaturę spalin. Podnośnik to zdecydowanie głupi pomysł. Możesz jeszcze użyć chemię do czyszczenia DPF. A jeżeli jest już wykończony to amputacja albo zakup drugiego.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tos chlopie wymtslil z tym podnisnikiem :duh:

Podobno bardzo skuteczne jest wyjecie dpf i oddanie go do wypalania piecowego

Slyszalen tez ze nie niektorzy wsypuja kreta ale to tez wydaje mi sie sposobem Janusza :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Filtr można umyć i będzie jak nowy.

Natomiast jeśli auto nie jest sprawne i ma większe zadymienie to raz, dwa go szybko ponownie załatwi

Opublikowano

Natomiast jeśli auto nie jest sprawne i ma większe zadymienie to raz, dwa go szybko ponownie załatwi

Jak to jest takie proste to skąd tyle problemów z filtrami. :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nowy to raczej nie będzie po płukaniu/myciu. Może jedynie się trochę odetkać, jak bardzo zależy od w dużej mierze od szczęścia...

Sent with handy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak to jest takie proste to skąd tyle problemów z filtrami. :?:

Kurde,. Nie wiem.

Ja nie mam problemu.

Nigdy nie miałem.

Po prostu jednostka i osprzęt musi być w dobrym stanie i się wypali.

Miałem auta około 300tys km i filtry były od nowości i było wsio ok

Opublikowano
No tak myślałem że silnik musi być pod obciążeniem ale nie miałem pewności w najgorszym wypadku wypalę go piecowo. Ale jeśli by to zdało egzamin to na kołkach było by najprościej. Wyjęcie PDF będzie najlepszym rozwiązaniem ale po tej ostatniej diagnozie AUTOCOM nie mam komunikatu o filtrze może częściowo się wypalił choć AUTOCOM nie potwierdził o zakończeniu wypalania.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak myślałem że silnik musi być pod obciążeniem ale nie miałem pewności w najgorszym wypadku wypalę go piecowo. Ale jeśli by to zdało egzamin to na kołkach było by najprościej. Wyjęcie PDF będzie najlepszym rozwiązaniem ale po tej ostatniej diagnozie AUTOCOM nie mam komunikatu o filtrze może częściowo się wypalił choć AUTOCOM nie potwierdził o zakończeniu wypalania.

Piecowo wypalisz, ale popiół zostanie.

Opublikowano

witam,posiadam bmw 635 z 2010 roku 3.0 silnik.

Pytanie po czym mozna rozpoznać ze zalaczylo sie wypalanie pdfu?Podobno wraz z wypalaniem zalacza sie podgrzewanie lusterek i chcialbym uzyskac podtwierdzenie tego wowczas zamontowalbym diodę do podgrzewania lusterek ponoc przerywanie wypalania jest niezdrowe a dzieki niej bym byl swiadomy i ukaczylbym wypalanie.

Z góry dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli w E63/E64 jest tak samo jak w E9x to poznasz tylko po: około litr więcej pali, ~5°C wyższa temperatura oleju. Żadne lampki a już na pewno nie od podgrzewania lusterek (lol). :search: :search: :search: