Skocz do zawartości

terkocząca górna osłona silnika

marcink_1

Rekomendowane odpowiedzi

Śliczne dzięki.

Teraz ta oferta jest o 20,- zł droższa. Tzn. 89,-zł.

Jestem ciekaw czy jest to produkt OE? Przynajmniej tak twierdzi w swoim opisie sprzedający.

Kolego , czy po wymianie nastąpiła poprawa ?

W ASO taki zesta to około 40 zł

Czy pomoże ? Zobacz czy masz dobrze wpięte obecne.

Poruszaj obudowa i obudowa filtra. Jeśli masz luzy wymień.

• Zasłużeni forumowicze

Ja dzisiaj w ASO zapłaciłem za cztery gumki 41,38,-zł .......

U mnie te okrągłe były mocno zmęczone. Prostokątne nie do końca ale i tak obudowa filtra miała luz. Aby zniwelować luz , nawinąłem parcianą taśmę izolacyjną na końcówki obudowy zwiększając ich powierzchnię. Po tym zabiegu nie ma luzów lecz ciężej jest to włożyć. Zobaczę co się będzie działo z obudową filtra po wymianie gumowych łożysk.

Tak więc wymieniłem.

Jeśli chodzi o te prostokątne..... Najpierw zdjąłem starą izolację z podstawy filtra i na sucho przyłożyłem prostokątne gumki. Tak jak koledzy wcześniej pisali, rzeczywiście luz występuje pomimo tego , że guma jest nowa i świeża. Nie obyło się znomu bez podklejenia taśmą izolacyjną nużek w podstawie filtra. Z taką różnicą, że nieco mniej jej nawinąłem.

Teraz te okrągłe. Nowe są o niebo lepsze i dużo sztywniejsze. Podczas wciskania wyraźnie było słychać i czuć jak podstawa /główka wpada w gumowy otwór. Stare oprócz tego, że były wyrobione i skapciałe to posiadały dziurę.

U mnie wcześniej nie było tragedii ale teraz czuć, że ta obudowa filtra dobrze jest osadzona.

Witam,

Mam problem a mianowicie na zimnym silniku podczas hamowania i zatrzymaniu prawie pojazdu słychać warkot coś w tym stylu, odgłos dobiega z okolic silnika.., Jak rozgrzeje się ustaje ten dźwięk.

Co to może być jak to ogarnąć .. Śliczne dzięki

Rowniez mialem problem z terkotaniem... niewiadomo czego. Bylem przekonany ze to cos w schowku ale oproznilem cale auto a terkotanie nadal bylo. Dopiero ten temat naprowadzil mnie na wlasciwy trop. U mnie problemem byl filtr LPG uderzajacy o jedna z rurek... W zyciu bym na to nie wpadl bez tego tematu :) Wynika z tego ze terkoczacy dzeiwk moze pochodzic nie tylko z oslony silnika ale rowniez ze wszystkiego innego :D Powodzenia w poszukiwaniach!