Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc w następującej kwestii. Otóż zakupiłem poliftowe radio Professional z BT i USB z 2010r w miejsce radia Bussines przedliftowego. Radio miało aktywny BT i USB więc instalacja polegała na zamianie radia. BT działa bez problemu. USB jeszcze nie podłączyłem ale na wyświetlaczu radia wejście USB jest aktywne. Nie działają gongi. I teraz problemy. Radio ma oczywiście zakodowany VIN auta dawcy. Poza tym w NCS gdy chciałem wejść w programowanie modułu widać tylko moduł RAD1 ze starego radyjka, którego oczywiście nie można zczytać bo fizycznie go już nie ma. Powinien być chyba widoczny RAD2 (?).

Czy ktoś może mi łopatologicznie wytłumaczyć jak zmienić VIN radia i zmienić moduł RAD1 na RAD2? Czy gong programuje się w module RAD2 czy może w jakimś innym? Przeszukałem forum i znalazłem trochę informacji jednak większość użytkowników pisze skrótowo "weź zmień VIN w programie takim i takim a moduły wgraj z takiego i takiego". Niestety dopiero zaczynam z tym zabawę więc niewiele mi to daje... :cry2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Trzeba dodać do VO opcję $663.

Instrukcje kodowania NCSExpert ze zmianą VO znajdziesz na forum bądź w google.

Uhm... nawet nie będę udawał że coś zrozumiałem. Cóż wieczory długie to może coś uda się wygrzebać w głębinach netu. Jednak gdyby ktoś nieco bardziej wyjaśniłby temat, albo jakiegoś linka wkleił, to byłbym wdzięczny. Sam to trochę jak dziecko we mgle...

Opublikowano
Witam mam pytanie posiadam radio z 2003 roku. Nie znam się trochę na tym potrzebuje pomocy. Ccc z navigacja na DVD. Potrzebuję przerobić żebym mógł podłączyć pendrive. Albo zmienić na inne radio tylko który model będzie pasował żebym miał navigacja w kapliczce. Z góry dziękuję.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W mojej E90 pre lci jest fabryczny Logic 7 z radiem Professional.

Nie ma niestety złącza USB w schowku obok AUX ani opcji bluetooth w radiu.

Czy wymieniając radio na pierwsze-lepsze poliftowe z BT i USB będzie działał w pełni L7, czy trzeba szukać radia obsługującego L7?