Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Właśnie zmieniłem oponki z runflat na zwykłe. Odrazu powiem ze komfort sie polepszył ciszej itp. Natomiast mam taki problem nie mam kola dojazdowego które chciałbym kupić, I nie wiem jakie musi mieć wymiary i wogóle. Moze ktoś juz ma takie kolo dojazdowe i podzieli się informacją będę wdzięczny.

tylne dyski średnica 345mm

przednie dyski średnica 340 mm

znalazłem takie opcje ale nie wiem czy bedą pasować

https://www.ebay.co.uk/itm/Bmw-X1-spare-wheel-17-E84/222687264860?hash=item33d932005c:g:7nIAAOSwXLpZ0P6D

https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-X3-space-saver-spare-wheel-2010-onwards/152752819086?hash=item2390c70b8e:g:1CgAAOSwe09Z66Vl

Opublikowano
Jak już włożysz dojazdówkę do bagażnika to szybko doznasz szoku jak mało miejsca zostaje:) Ja polecam zestaw do naprawy opon sznurem. Naprawa jest dość szybka i skuteczna. Czasami nawet w wulkanizacji sami naprawiają opony sznurem. Z tym że jeżeli uszkodzisz bok opony to naprawa nie jest już możliwa i zostaje assistance. Witamy w zajebistym świecie BMW gdzie użyteczność to słowo nieznane.
Opublikowano

Witam. Dziękuję za podpowiedzi. Sprawdziłem dziś dokładnie i mój błąd przy sprawdzaniu wielkości tarcz.

Przód 310mm

Tył 300mm

Nie wiem czemu wyskoczyły mi tarcze do m sport i 335i. A ja mam 320d LUXURY 184KM

Więc temat uwazam za zamknięty pasuje dojazdówka 17" dla osób które bedą potrzebować takiej informacji.

Mg123 wiem ze miejsca będzie mniej lecz wole mieć dojazdówkę właśnie jak stanie się coś z boku opony nigdy nie wiadomo co nam dzień przyniesie.

Zestaw naprawczy tez będzie więc powinno być wszystko w porządku.

Dziękuję za pomoc ;)

Opublikowano
wiem ze miejsca będzie mniej lecz wole mieć dojazdówkę właśnie jak stanie się coś z boku opony nigdy nie wiadomo co nam dzień przyniesie.

Zestaw naprawczy tez będzie więc powinno być wszystko w porządku.

Ale po co? Albo jedno albo drugi. Chyba, że zakładasz, że dojazdówka jak ci eksploduje całą opona, a naprawczy na wszystkie inne sytuacje? Troszkę panikujesz chyba.