Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Mam problem z uruchomieniem isty na małym ekranie 10 cali widzę jedynie tylko część ekranu i nie ma możliwości ruchu.

Szukałem informacji ale znalazłem tylko jakieś niejasne instrukcje na BMWHELP .

Opublikowano

Otwórz ISTAGUI.exe w Winhex lub innym edyrorze hex.

Poszukaj wpisów 1024 i 768. Będą one w trzech miejscach. Musisz je zmienić na takie jaką masz rozdzielczość ekranu. Ista przyjmuje tylko kilka rozdzielczośi, ale nie pamiętam jakie. Musisz próbować.

Opublikowano
Uruchomiłem edytor hex, dalej to kiepsko nigdy z tego nie korzystałem. Nie wiem co dalej :mad2:
  • 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Udało się komuś odpalić ISTE na ekranie 10 cali ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
na 10" też śmiga...LENOVO thinkpad10 :) - na przykład ...

Niezależny profesjonalny serwis BMW

seria Fxx, Gxx, przekładki ,angliki, USA-ECE; kluczyki, mapy, reset 8HP

505 329 058 Trójmiasto

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego napisz jaką masz grafikę w Lenovo - rozdzielczość .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

może inaczej - tu wcale nie chodzi o wielkość ekranu tylko właśnie o rozdzielczość...

może być i 5 cali , a przy rozdzielczości 1200 x 800 będzie działać w całości...

przy rozdzielczościach poniżej - TYLKO edycja pliku wykonawczego...

Niezależny profesjonalny serwis BMW

seria Fxx, Gxx, przekładki ,angliki, USA-ECE; kluczyki, mapy, reset 8HP

505 329 058 Trójmiasto

Opublikowano

Ja próbowalem jedynie kilka razy na popularnym Acer One.Przez rozdzielczosc nie poszlo.Pewnie na lapkach gdzie jest natywnie inna rodzialka pojdzie.

Rozdzielczosc za niska to tez nie powód. W starych lapkach jest 1024 - 768 i smiga.

sprzedam iCom Next Ori
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolegi Acer najwyższa rozdzielczość 1024/600 .

ISTA 4.01 ( może inna by działała ) ? - próbowałem hex edytorem zmienić plik startowy i sypie błędem .

Problem rozwiązany

Instrukcja Windows 7 Acer 10”

Start>Uruchom>Regedit>Ok>Display1_DownScalingSupported 0 zmienić na 1 >Restart komputera .

Po tym zabiegu w panelu ekran pojawiły się ukryte rozdzielczości , ISTA działa .

• 4 lata później...
Opublikowano

SPRAWDZONE!!! DZIAŁA!!!

Aby program ista wyświetlał sie na całym ekranie należy kliknąć dwa razy prawym lub lewym przyciskiem myszki/touchpad na program, aby zmniejszyc program to samo spowrotem. Często najprostsze sposoby najbardziej skuteczne. :8) :8) :8) :8)