Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Czy ktoś może wie czego mi brakuje

mam bluetooth udało się sparować z tel.

dodatkowo audio logic 7 działa prawidłowo

0b1554ba6f1fbc3cmed.jpg

BOKIEM ALBO WCALE...
Opublikowano

Masz Comboxa czy Mulfa? W bagażniku montowane są: Moduł mulf/combox, moduł radia DAB, Moduł radia Sirius (USA), tuner tv, moduł blutooth, wzmacniacz systemu logic 7, moduł PDC (ale ten ma inne kable), moduł pompy paliwa (też inne kable) Trafiają tam również zmieniarki cd i dvd. Zazwyczaj w bmw są montowane wiązki zgodne z wyposażeniem auta, czyli jak nie masz np spryskiwaczy ksenonów to nie masz wiązki do pompy z niepodłączoną wtyczką.

Byłeś gdzieś na warsztacie czy w aso bmw ? Może tak będzie najprościej, a za taką diagnozę raczej nie zapłacisz.

U mnie taka różowa wtyczka jak na zdjęciu wchodzi do radia sirius. Do radia wchodzi też taka dwurzędowa wtyczka z cienkimi kabelkami. Czarnych nie mam.

Nie wiem jak jest z kamerą cofania.

Wydaje mi się, że jak miałbyś tuner tv to w menu CIC wyświetlała by ci się opcja tuner tv.

Spróbuj na jakimś portalu z ogłoszeniami poszukać jakiegoś modułu, jak będzie miał 3 takie złącza to jesteś w domu. Na zdjęciu kabelki łączą się w jedną wiązkę więc raczej będzie to jedno urządzenie. Nie masz innych wtyczek wolnych? W którym miejscu bagażnika masz te kabelki?

Opublikowano
Jeszcze mi przyszło do głowy, że mogłeś mieć analogowy tuner tv. Po przejściu na DVB-T przestał odbierać, ktoś go wyjął i wykodował z systemu. Chociaż wg VIN sprawdziłem tak na szybko i nie miał fabrycznie TV. Zagadka. Jeżeli dostałeś od poprzedniego właściciela taki pokrowiec w którym jest instrukcja obsługi auta, powinieneś mieć tam również różne książeczki od wyposażenia dodatkowego. Może masz tam instrukcję od czegoś czego nie masz w aucie.
Opublikowano

problem w tym że nie posiadam ksiązki z tego bmw a ktoś mi buchnął moduły z bagażnika

na szczęsie wzmacniacz logic 7 sie ostał

bluetooth działa telefon udało się sparować

nie miałem modułu pdc ale już ogarnąłem pozostały mi w/w wtyczki antenowe

na allegro szukałem modułu podobnego do tych wtyczek ale niestety

VIN JV65010

https://www.etkbmw.com/bmw/PL/vin/decoder/WBAUD51080JV65010/PL

aa07cf6100c5f35fmed.jpg

BOKIEM ALBO WCALE...