Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zima tuż tuż i myślę na zimówkami.

Niestety w katalogu nie ma do niej stalówek.

Przerabiał ktoś ten temat?

Pytam bo felgi stalowe miałbym za darmo za punkty lojalnościowe w hurtowni..

Opublikowano

nie widziałem i nie chcę widzieć

ja mam już założone alusy z zimówkami 17" szerokość 7,5" i auto wygląda słabo choć felga jest fajna

lato mam 18"przód 8" tył 9" i to właśnie rozmiar oraz szerokość robi robotę w tym aucie.

stalowe kupujesz jak do większości Bmw bo to standardowy rozmiar tak jak aul

aby wyglądało mniej badziewnie trzeba założyć kołpaki , nawet jest to bardzo wskazane.

bc17320c24e701e1med.jpg

e53f0219c93a9ae9med.jpg

Zrobisz jak uważasz bo to twoje auto, tylko zastanów się czy w ten sposób nie wykastrujesz i tak już starego z wyglądu auta.

Może lepiej używany komplet ale na alusach.

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

Ja widziałem, na stalowych srebrnych trochę lepiej niż na czarnych, ale faktycznie tylko Alu do tego modelu. Ja zakupiłem na zimę 17' ,na lato jeszcze na aucie mam 18' różnicy nie widać za dużej.

f320df9b54646b8088b1e58c255f09d3.jpg

x3334a545255abac1e52.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja osobiście w zimie jeżdżę na stalowych.

Pasują 17-ki z X1, do tego opony 215/60R17 i obowiązkowo kołpaki - najlepiej oryginalne też z X1.

Opublikowano

Dla mnie auto ma przede wszystkim dojechać tam gdzie chcę, wygląd ma drugorzędne znaczenie.

Mieszkam w miejscu do którego droga jest ostatnia w kolejce do odśnieżania, często tworzą się śnieżno-lodowe koleiny i wertepy. Do tego górki i właśnie dlatego kupiłem auto 4x4. Alufelg jest mi po prostu szkoda na takie warunki.

Opublikowano
No widzisz, a dla niektórych estetyka ma równie ważne znaczenie, i kołpakow wogóle by nie założyli, co tak na marginesie wiele osób stosuje w zimie jeżdżąc na czarnych stalowych felgach, cóż o gustach się nie dyskutuje. Nie oceniam każdy ma prawo jeździć na czym ma ochotę, ciekaw jestem tylko jak wygląda E83 na stalowych felgach z kołpakami, dlatego wrzuć fotę jeśli to nie problem.
x3334a545255abac1e52.jpg