Skocz do zawartości

Drift e46 3.0 Automat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak wygląda i czy idzie wg driftować e46 w 3.0 na hydraulicznym automacie , posiadam obecnie 318 ci coupe którym na całkowicie suchej nawierzchni ciężko coś pokręcić , jak to na tym automacie wygląda ?
Opublikowano
Wszystko się da ale strzału ze sprzęgła nie zrobisz tak jak w manualu. Ten silnik ma ogromną moc ale automat jest dosyć delikatny i myślę że szybko by kopnął w kalendarz :) Do takich zabaw jak drifty, mody w silniku itp. to tylko manual w tym wypadku.
Opublikowano
Szczerze mówiąc , mam możliwość zamiany + dopłata za właśnie taki model .Tylko w ostatnim momencie dowiedziałem się że to automat,a mi zależało na możliwości pobujania się , porobienia bączków z dużą ilością dumów :D Nie wiem co teraz zrobić :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem co teraz zrobić :roll:

Dorośnij? :)

A jak nie da rady to zawsze możesz zmienić automat na manuala.

Opublikowano
Szczerze ja bym automatem tak sie nie bawił. To stworzone jest do komfortu a nie zabawy, chyba ze wydatki rzędu kilku tyś zl za remonty Ci nie straszne ;p
Opublikowano
Ok dzięki , ja nie mam na myśli tego że samochód będzie dzień w dzień katowany . Raz na tydzień przejechać się w moim przypadku na pas startowy i pokręcić 5 min .
Opublikowano
Te automaty poprostu do wytrzymalych nie należą niestety. Sypia sie najczesciej konwertery, w tym silniku jest duzy moment obrotowy. Przy zwyklej jezdze bardzo zywotne skrzynie ale no niestety jazda bez wiekszych szaleństw
Opublikowano
Zima idzie, wiec dasz radę bez problemu :-D oczywiście zakręty i krzyźówki pójdzie bokiem a o kręceniu się zapomnij, bo nawet manual do tego bez szpery nie podejdzie.