Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanie czy ktos kiedys zmienial albo słyszal o zmianie zwyklych zarówek na zestaw xenon? mam na mysli cos takiego:

http://allegro.pl/show_item.php?item=6859679371&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

czy to fajnie wyglada ma sens zmiany? i czy ktos montowal i duzo roboty przy tym jest

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
NIE! NIE! I jeszcze raz NIE! Jak chcesz xenon to masz też zrobić spryskiwacze reflektorów i autopoziomowanie. Wystarczająco już baranów jeździ po drogach i oślepia innych. Do ceny dopisz wtedy jedno zero na koniec. Ogólnie to nie warto, kup jakieś H7 150% i będziesz zadowolony, a może niedługo UE da homologacje na LEDY H7... Edytowane przez lord_Simon
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To nie jest autopoziomowanie tylko jakiś test lamp. Musiałbyś mieć czujnik na wahaczu, czy nawet dwa czujniki na obu wahaczach, które wraz z obciążeniem tyłu auta i podniesieniem się przodu, opuszczają automatycznie lampy. Bez tego świecisz po oczach. I bez sprysków też nie masz prawa przejść przeglądu.

Porządne tego zrobienie to koszt koło 2tys zł. Kup sobie na poczatek jakieś H7 Phillips Racing Vision czy OSRAM night breaker i zobacz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodatkowo nie masz w lampie soczewek (jeżeli masz ori) i za takie cudo dowód leci na dzień dobry, powinien być mandat 500,- za stwarzanie zagrożenia przez oślepianie i oczywiście zakaz dalszej jazdy. Ten ruch góra-dół to test silniczków do regulacji pokrętłem z kabiny, każde e46 to ma i nie ma to żadnego związku z poziomowaniem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Mam ten zestaw u siebie ale w lampach depo z soczewka.

Ustawione są na sam dół więc nikogo nie oslepia nikt mi nie mryga.

Jeżdżę tak już od pół roku i na kontroli policja nic się nie czepiala.

W nocy dają mega dobry efekt lepiej niż te żarówki +150%.

Ale jak nie masz soczewki to nie polecam.

-->BMW E46 320d 196km 432nm
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
HIDy w pl sa nielegalne, dodatkowo problemy z przejsciem przeglądu albo raczej pewne nie przejście go bo każdy będzie kazał Ci je wyrzucić. Jak xenon to tylko ori, lampy xenon najlepiej Bosch AL bo nie mają problemu z wypalającymi odbłyśnikami, płacisz ok 1500 zł wstawiasz lampy i cieszysz się legalnym i baaardzo dobrym światłem. A jak półtora klocka to za dużo to zostań przy tych co masz bo hidy świecic napewno nie bedą lepiej
Opublikowano

Wiele rzeczy jest nie legalne.

Ale napewno świecą lepiej niż zwykle żarówki jak się ma soczewke. Jak nie uzywales to nie wypowiadaj sie.

A stosowanie w zwykłym kloszu nie jest wykorzystaniem tego zestawu i dlatego ma takie opinie. Bo Janusza walą to do zwykłych lamp w swoich passatach i dlatego taka Opinia

-->BMW E46 320d 196km 432nm
Opublikowano (edytowane)
Wiele rzeczy jest nie legalne.

Ale napewno świecą lepiej niż zwykle żarówki jak się ma soczewke. Jak nie uzywales to nie wypowiadaj sie.

A stosowanie w zwykłym kloszu nie jest wykorzystaniem tego zestawu i dlatego ma takie opinie. Bo Janusza walą to do zwykłych lamp w swoich passatach i dlatego taka Opinia

Stary jest przepis i masz sie tego trzymać, hidy nie bez powodu sa zabronione ja uwazam ze wszelkie kombinowanie typu hidy z allegro, wycinanie katów itp to dziadowanie. Jak kogoś nie stac to niech tego nie robi, ile razy sie widzi jak jedzie buc z hidami i oslepia ze ma sie gwiazdki przed oczami, nie wazne czy ma soczewki czy nie, chcesz miec xenon to montuj ori. Pozatym zarowka xenon rozni sie budową od zwyklej i powinna miec przystosowany do niej odblysnik, wiec wsadzanie hidu do zwyklego klosza mija sie z celem

Edytowane przez KubsoNN
Opublikowano
Bo Janusza walą to do zwykłych lamp w swoich passatach i dlatego taka Opinia

Sam dając takie coś do auta jesteś Januszem:)