Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wywala mi w inpa błąd świec żarowych dokładnie 1,2,3,i moje pytanie czy to świece czy sterownik co pierwsze wymieniać.

Może ktoś miał taki problem .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Częściej pada sterownik tym bardziej że pokazuje świece x 3.
Opublikowano
Najprawdopodobniej sterownik, ale świece możesz sprawdzić zdjąć kolektor przy okazji go wyczyścić i świece wykręcić i podłączać pod napięcie, tylko pamiętaj ze świece są 5 woltowe. Wymiana sterownika nie wymaga zdjęcia kolektora dasz rade
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też proponuję zacząć od sterownika, ale przygotuj się psychicznie na to, że może zostać błąd np. na jednym cylindrze.

Przy zrzucaniu kolektora dolotowego uwaga na to, żeby nic nie wpadło do silnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzisiaj jeszcze sprawdziłem na ciepłym silniku inpa i udało mi sie skasować błąd świec ,ale na zimnym problem powraca i jak jest zimny to nie idzie wykasować błędu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok zacznę od sterownika ,znalazłem instrukcje na necie jak wymienić bez ściągania kolektora ,i zobaczymy dam znać .

Nie rozumiem dlaczego te sterowniki są w takich miejscach..dzisiaj miałem okazję wymieniać go i świece w tym silniku, nawet przy zdjętym kolektorze jest walka z odpięciem wtyczek :duh:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Kolega RogerNysa zajmuje się profesionalną naprawą tych sterowników,po takim zabiegu mamy pewność że problem już nigdy nie wystąpi.Wysyłka,rozsądna cena i 100% zadowolenia.