Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Szukam pomocy przy doborze sprzętu to mojej beci.

Mianowicie do tej pory wszystko było oryginałem - czyli radyjko+głośniczki.

Pare dni temu zmieniłem głośniczki przednie na infinity i jest zdecydowanie lepiej.

Wiadomo, że w miare jedzenia apetyt rośnie i doszedłem do wniosku że chciałbym w przestrzeń na worek na narty wpakować jakiś dobry głośnik basowy, wymienić głośniczki na tyle i wszystko podpiąć pod wzmacniacz.

Jaki zestaw polecicie? I of coz w normalej cenie - to ma ładnie grać, ale nie będzie wystawiane na zlotach :)

Z góry dzięki,

PS. I jak to wszystko podpiąć?

Małżeństwo to głupota, lepiej kupic se kota ;)

http://images.spritmonitor.de/247664_5.png

Opublikowano

Podpinam się pod pytanie.

Jak rozwiązać problem podłączenie wzmacniacza do fabrycznego radia?

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

wiecie co - dziś doznałem totalnego zdziwienia :shock:

puściłem nieco głośniej muze - słysze buczenie - sprawdzam który głośnik - czyli balansuje przód/tył i prawo lewo i .... NIC!

wszystkie nawet głośno grając nie charczą, ale... ustawiłem prawą strone tylko przód i lekko przesuwał ku tyłowi. nagle.... prawy tylny zaczyna charczeć.

przesuwam dalej w tył i przestaje!

o co chodzi :shock: :shock:

Małżeństwo to głupota, lepiej kupic se kota ;)

http://images.spritmonitor.de/247664_5.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo poprostu dostaje już prąd ale jest za słaby aby pociągnąć głośnik więc charczy a jak dalej przesuwasz to wszystko wraca do normy :) Tak mi się wydaje :)
Opublikowano
ja chyba w koncu kupie aktywnego magnata. ostatnio widzialem taka skrzynie z dwoma subami 25 cm. moim zdaniem starczy to z powodzeniem.
DIESEL POWER
Opublikowano
ja chyba w koncu kupie aktywnego magnata. ostatnio widzialem taka skrzynie z dwoma subami 25 cm. moim zdaniem starczy to z powodzeniem.

No panowie, nie przesadzajcie z tym Magnatem... Co do audio, to najlatwiej i najlepiej polozyc jedyna sluszna instalacje, czyli nowe radyjko, sub + wzmak napedzajacy wszystkie glosniki. Co do glosnikow w SkiSack są na to patenty (wymontowac wogole), ale nikt nie poda Ci gotowej recepty (zalezy jaki chcesz glosnik, czego oczekujesz itd), podobnie sprawa sie ma z dobieraniem komponentow calej instalki. W tej dziedzinie (audio w bmw) polsrodki daja bardzo mizerne efekty

Xdrive

Koder