Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień doby

Na samym początku chciałem się przywitać, jestem u was na forum nowy a do zarejestrowania skłoniły mnie problemy z moim F30.

Mój problem polega na tym że na postoju auto się trzęsie (Podobny objaw jak mamy za niskie obroty) auto jest jeszcze na gwarancji i w BWM Bawaria Motors pracują albo amatorzy albo ludzie którym się nie chce diagonzować takich problemów dlatego musze to zrobić sam, już kiedyś używałem kabli diagnostycznych lecz było to przy Citroenie C5 III. Z tego co mi wiadomo złącze w BMW F30 to również OBD II czyli takie jak w C5 więc kabel mam (chyba to to samo?) teraz potrzebuje programu którym będe mógł podejrzeć obrpoty silnika live ewentualnie zapisywać te dane. Doradźcie mi proszę bardzo jakim programem to zrobić i zapisać ewentualnie. Niestety w BMW Bawaria Motors Katowice powiedzieli mi w prost że bez udowodnienia usterki nie mam co u nich szukać mimo że już usterka była zgłaszana 5 razy.

Czym diagnozować?

Jak zapisać?

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadzwoń do mnie, numer telefonu jest w profilu. Kabel mam, mogę sprzedać . Mieszkam w pobliżu Katowic.

Takie same problemy na F30 kiedyś dla mnie pozostali zagadką - powiem szczerze ! Dzwon - pogadamy.