Skocz do zawartości

BMW F11 wymiana lampy w klapie bagażnika

wiemarcel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukałem na forum ale jednak nic nie znalazłem na ten temat. Potrzebuję dostać jakieś porady jak zabrać się za rozebranie obicia klapy (gdzie są jakie śrubki, zatrzaski itp.) oraz czy dane zatrzaski łatwo się łamią i czy potrzebuję od razu zakupić jakiś komplet i jakie numery ori mają takie zatrzaski. Może macie jakiś filmik, bądź zdjęcia ? Dokładnie potrzebuję wymienić prawą tylną lampę w klapie. z góry dziękuję za odpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Witam, szukałem na forum ale jednak nic nie znalazłem na ten temat. Potrzebuję dostać jakieś porady jak zabrać się za rozebranie obicia klapy (gdzie są jakie śrubki, zatrzaski itp.) oraz czy dane zatrzaski łatwo się łamią i czy potrzebuję od razu zakupić jakiś komplet i jakie numery ori mają takie zatrzaski. Może macie jakiś filmik, bądź zdjęcia ? Dokładnie potrzebuję wymienić prawą tylną lampę w klapie. z góry dziękuję za odpowiedź.

Na Youtube są filmiki tak że bez problemu znajdziesz.

50a5c8a6e5db45e0med.jpg

Czy wystarczy odkręcić te 3 śrubki widoczne na zdjęciu ( 2 przy żółtej gąbce i jedna najbardziej widoczna po lewej stronie zdjęcia )? ? Czy gdzieś jeszcze jest jakaś śrubka bądź mocowanie ?

Przy okazji proszę wstawić zdjęcia czym różnią się lampa przed liftem jaka ja posiadam rok 2011 a poliftowa bo na Allegro wyglądają podobnie .....

• Zasłużeni forumowicze
A jak się maja do oryginału ? Chodzi o świecenie czy będzie takie samo jak drugiej lampy oto jak z wykonaniem ? Masz jakiś przykładowy sklep z taka lampa ?

To są te same lampy, które byś kupił w ASO, tylko bez znaczka BMW, więc różnica może być tylko taka, jak pisze kolega wyżej. Kwestia czy na Twoich widać jakiekolwiek ślady zużycia.

A co do tego gdzie kupić, to sorry, nikt nie jest jasnowidzem i się nie domyśli skąd jesteś, skoro to taka tajemnica, że nie wpisałeś w opisie. ;)

To żadna tajemnica województwo łódzkie lodz . Teraz w erze internetu większość zamawia się wysyłkowo z całej polski jak i świata . Wiec nie wiem co to za znaczenie ale mniejsza :) na intercarsie patrzyłem i za bardzo nie ma szukałem ogólnie na internecie łap hella do klapy f11 tez bez powodzenia . Może coś złe wpisuje albo nie znam numeru lampy . Jakby ktoś gdzieś w sklepie internetowym albo katalogu namierzył taka lampe przypadkiem proszę o linka :) jeśli tylko ma być różnica w kloszu akurat druga lampe mam w bardzo dobrym stanie i nie jest zmatowienia nie widzę przeszkód do kupna gdzie używki chodzą po 200 250 i wzwyż .

Witam ponownie,

chciałbym bardzo podziękować użytkownikowi forum MMW za pomoc w doborze lampy jak i jej zamówieniu oraz montażu. Wszystko załatwione solidnie i profesjonalnie w bardzo dobrej cenie. Lampa nowa VALEO działa bez zarzutów. Wszystko zamontowane bezbłędnie. Polecam kolegę z województwa łódzkiego. Dzięki takim ludziom możemy dużo zyskać będąc posiadaczami tej marki. Widać nie każdy aby pomóc musi na tym coś mieć, ale zdarza się że są osoby jak MMW którzy pomogą bezinteresownie a na pewno zyskają dużo więcej klientów w zakresie adaptacji, diagnozy, programowania, aktualizacji itp.. Serdecznie polecam tego użytkownika jak i jego usługi. Posiada on także kontakt do bardzo dobrego lakiernika/blacharza. Polecam w 100 %!!!!!!