Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnim czasie pojawiał mi się komunikat o błędzie napędu czasami każdy dzień a czasem kilka tygodni był spokój i sie nie pojawił Po przeskanowaniu samochodu wychodzi na to że to problemy z zaworem ERG

7a69b464ea308d95med.jpg

I tu mam pytanie dla osób które już walczyły z zaworem ERG

Czy wyczyszczenie zaworu EGR może mu pomóc ?, czy raczej jak już się zawiesza to wskazuje na to jest uszkodzony i trzeba go wymienić na nowy A jak już wymienić na nowy to czy wskazany jest wymiana ori BMW czy spokojnie można zastosować zamiennik i czy może polecacie jakąś firmę znalazłem coś takiego na ebay http://www.ebay.ie/itm/WAHLER-EGR-VALVE-710327D-11717810871-for-BMW-E81-E82-E87-E88-116D-123D-F20/222460278026?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649

Opublikowano
Czyscilem sam osobiście godzina roboty tylko dla tego ze jes problem z zalozeniem weza od wody jak sie nie ma dlugich szczypiec trzeba troche pokombinowac i sie po.....c :D a i plyn do chlodnic na dolewki jak nic nie zlapiesz to ok 05_ 07 litra
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wymieniałem chyba w lutym tego roku. Wymiana w Aso koszt ok 1100 zł, cześć plus wymiana. Stary dostałem wiec próbowałem go wyczyścić, pomimo czyszczenia raz na 6-7 otwarć zacinał się. Ja bym wymienił, ori wyjęty z auta miał oznaczenia wahler i Bmw wiec jak kupisz wahlera to będzie jak ori.
Krzysztof