Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam e90 325i ze stanow 3,0 benzyna oczywiscie swiatla zmienione na europejskie. Kupilem juz auto wymienilem oczywiscie lampy zarniki itp. Mam pewien problem swiatla drogowe jak wlacze do siebie i trzymam swieca natomiast jak dam ten przelacznik od siebie to sie zapala kontrolka na desce ze sa wlaczone a nie swieca. Prosze o pomoc w czym moze byc problem co wymienic jak to naprawic bo to denerwujacy problem w nocy jak jade musze caly czas trzymac do siebie zeby mi dlugie swiecily bo ten wlacznik normalny nie dziala zeby caly czas swiecily. z gory dziekuje za pomoc

Opublikowano

hmmm a nie są to może automatyczne światła długie ?

u mnie jest podobnie, wyświetla się ikonka długich z literką A, jak jest za jasno długie nie świecą (choć ikonka jest), jak wyjadę w ciemniejsze rejony same się automatycznie włączają, zaś gdy z naprzeciwka jedzie auto oczywiście się wyłączają by nie oślepiać.

btw. światła masz ustawione na automatyczne czy sam zmieniasz ?

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trzeba podłączyć pod komputer i sparawdzić dlaczego nie świecą

może było kiedyś zwarcie i piny w FRM (NFRM) zostały wyłączone

nie napisaliśćie jakie macie światła

1 zwykłe H7 długie i krótkie przed liftem

2 zwykłe po lifcie LCI H7 mijania i długie

3 ksenony - mijania ksenony a długie zwykłe H7

4 biksenony mijania i długie realizowane jest przez ten sam ksenon tylko długie są włączane poprzez obniżene przesłony w reflektorze drugi jest tylko atrapą i nie ma żadnych

funkcji

Mogło sie okazać że jest żle zakodowane , ale najczęsciej to wyłączenie pinów , które trzeba zresetować aby włączyć

- ewentualnie była wymiana lamp i były jakieś przeróbki instalacji

problemem jest jak ktoś wymienił ze zwyklych na ksenony , może dlatego nie ma długich potrzebna przeróbka instalacji i kodowanie aby uruchomić przesłonę

samo kodowanie to nie problem jak wszystko ori można zakodować do serii moduł FRM/NFRM i wszystko wróci do normy

sprawdzcie sobie rozkodowując vin

https://www.etkbmw.com/bmw/PL/vin/decoder/online

jak lampy takie same były tylko kodwanie na europe wyłączając w FRM świecenie kierunków to długie powinny być

• 4 miesiące temu...
  • 4 lata później...